Premierul Marcel Ciolacu: „Ramanem in alerta in urmatoarele ore pentru a ne asigura ca nu vor exista probleme dupa inundatii”
„Paza buna trece primejdia rea! Asta inseamna sa actionezi profesionist, sa iei preventiv toate masurile necesare pentru protejarea vietilor omenesti si a bunurilor materiale,” a declarat Marcel Ciolacu la sedinta de coordonare organizata de Ministerul Afacerilor Interne pentru a evalua si gestiona efectele inundatiilor recente din mai multe zone ale tarii.
Dupa sedinta, premierul a transmis un mesaj pe Facebook, evidentind eforturile depuse de echipele de interventie in teren: „Am fost in aceasta dimineata la Comandamentul pentru gestionarea efectelor inundatiilor de la MAI pentru a le multumi tuturor celor implicati, dar mai ales echipelor de interventie – pompieri, militari, jandarmi si politisti, care au fost in teren in ultimele 24 de ore.”
O situatie deosebit de critica a fost in judetul Galati, unde inundatiile au fortat evacuarea preventiva a peste 5.900 de persoane. Ciolacu a subliniat importanta acestor masuri pentru a preveni eventuale tragedii si pentru a proteja vietile oamenilor. „Toti oamenii trebuie sa se intoarca acum, in siguranta, la casele lor,” a precizat premierul, subliniind ca prioritatea autoritatilor este ca locuitorii sa poata reveni in siguranta in comunitatile lor.
Premierul a anuntat ca, desi situatia pare sa se stabilizeze, autoritatile raman in alerta pentru a gestiona orice evenimente neprevazute. „Ramanem in alerta si in urmatoarele ore, astfel incat sa ne asiguram ca nu vor exista niciun fel de probleme,” a adaugat Ciolacu. In acest sens, echipele de interventie, inclusiv pompierii, militarii, jandarmii si politistii, raman mobilizate pentru a raspunde rapid in cazul in care apar noi situatii de urgenta.
In plus, premierul a mentionat importanta colaborarii dintre diferitele institutii ale statului pentru a asigura protectia populatiei si pentru a raspunde eficient la orice posibile efecte ale inundatiilor. Guvernul va continua sa monitorizeze situatia si sa ia masuri preventive, pentru a minimiza riscurile si pentru a sprijini comunitatile afectate de acest fenomen natural.