Premierul Orban anunta ca va pune la punct CCR in curand: „CCR este o filiala a PSD, nu poate fi acceptat”

politica

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat miercuri seara ca PNL va modifica legislatia, dupa alegeri, astfel incat „sa determinam un comportament corect al CCR”.

„Dupa alegeri vom pregati o propunere de modificare, astfel incat sa punem CCR in cadrul constitutional sa determinam un comportament corect al CCR. Au existat multe decizii care ua creat impresia despre CCR ca este o filiala a PSD. Lucrul acesta nu poate fi acceptat”, a declarat Orban, la Realitatea TV.

Pe 7 mai, presedintele Iohannis a sustinut un discurs foarte dur la adresa CCR, pe care a catalogat-o drept un „satelit” al PSD. Iohannis era indignat de decizia CCR prin care amenzile date in perioada starii de urgenta au fost declarate drept neconstitutionale.

„Pericolul epidemiei nu a trecut ieri, odata cu decizia Curtii Constitutionale. Responsabilitatea fiecaruia dintre noi este in continuare aceeasi. Regulile si sanctiunile impuse de autoritati nu au avut si nu au alt scop decat protejarea sanatatii si vietii fiecaruia dintre noi.

Numai respectand aceste masuri vom putea sa ne reluam activitatile cotidiene, sa se joace copiii in parc, sa ne revedem parintii in deplina siguranta.

Iar politicienilor care fac un scop din apararea si protejarea drepturilor celor care incalca legea le cer sa inceteze ca prin actiunile si discursul lor sa mai puna in pericol viata cetatenilor.

Romanii se confrunta din pacate cu doi inamici, unul perfid, invizibil, virusul foarte contagios denumit SARS-COV-2 si celalalt inamic, mult mai vizibil, dar la fel de daunator pentru societatea si pentru viitorul tarii noastre”, a spus presedintele.

Iohannis a continuat sa se refere la CCR, insa fara a nominaliza direct aceasta institutie.

„Nu mai este un secret pentru nimeni ca PSD a infestat cu persoane obediente pana si cele mai importante institutii ale statului roman. Oameni lipsiti de profesionalism, de caracter si de responsabilitate fac jocurile pesedistilor din functiile publice pe care vremelnic le ocupa.

Sa ne amintim cum in 2018 si in 2019, pentru a proteja infractorii, pesedistii au incercat sa puna pe butuci Inalta Curte de Casatie si Justitie cu ajutorul satelitilor lor.

Astazi, PSD vrea sa ii apere pe infractori, pe cei care sfideaza regulile si incalca legea, cu sprijinul acelorasi sateliti”, a mai spus presedintele.

„Dupa ce vom iesi din aceasta criza, principalul nostru obiectiv trebuie sa fie cel de a pune Romania pe drumul unei dezvoltari temeinice si durabile.

Stim ce avem de facut si vom continua cu si mai multa energie sa reparam tot ceea ce s-a dovedit in aceasta perioada ca functioneaza gresit”, a incheiat Iohannis.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: