Premierul Orban anunta „controale la sange”: „Patronilor le transmit de pe acum mesajul ca, daca nu se potolesc, vom inchide aceste cluburi”

news

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri ca institutiile abilitate au in vedere „controale la sange” pentru verificarea respectarii normelor de protectie sanitara in contextul epidemiei COVID-19, iar organizatorii de evenimente si cluburile care nu respecta legea risca suspendarea autorizatiilor de functionare sau chiar inchiderea.

„Controale la sange care sa duca la amendarea tuturor celor care nu respecta legea si, inclusiv, la suspendarea unor autorizatii de functionare pentru agenti economici, organizatori de evenimente care in mod sistematic incalca legea. Sunt deja cateva cluburi care parca se cer singure, nu le dau numele astazi, dar le stie toata lumea. Patronilor le transmit de pe acum mesajul ca, daca nu se potolesc, vom inchide aceste cluburi”, a afirmat Orban, la finalul vizitei efectuate la santierul Podului de peste Dunare, in zona Macin – Smardan, judetul Tulcea, scrie Agerpres.

El a adaugat ca obiectivul Guvernului este sa „mobilizeze” toate institutiile statului care au atributii in lupta anti-COVID, iar pe de alta parte sa nu mai ia nicio masura care sa afecteze economia.

„De asemenea, sa aducem alaturi de noi pe toti actorii institutionali, ca sunt din zona publica sau zona privata, si, nu in ultimul rand, cetatenii sa-i aducem alaturi de noi, sa revina la responsabilitatea care a caracterizat comportamentul romanilor in prima parte a pandemiei. Obiectivul nostru este sa nu mai luam nicio masura care sa afecteze negativ economia, sa tinem toate santierele deschise, sa punem in practica Programul de relansare economica, prin investitii, prin sustinerea companiilor, prin masurile active de sustinere a angajatilor, astfel incat romanii sa nu sufere de pe urma epidemiei, companiile sa nu sufere de pe urma epidemiei si sa generam o dinamica economica care sa permita cat mai rapid reluarea unei cresteri economice”, a mai afirmat Orban.

Mai mult despre:

Comentarii: