Premierul Orban anunta revolutie in salarizarea bugetarilor. Dispar sporurile „deosebite” si multe alte „ineptii” – Video

politica

Premierul Ludovic Orban a anuntat, vineri, la Adunarea Generala a membrilor Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei ca sistemul de salarizare a bigetarilor va fi radical modificat. El a acuzat existenta unor „ineptii foarte greu de reparat”.

„Stilul asta in care se inventeaza tot felul de plati, pomeni… M-am uitat pe structura salarizarii in sectorul public. Nu stiu daca in vreo alta tara se adopta in grafic al salarizarii care sa prevada o crestere pe ptaru ani de zile. Ma mir ca nu au prevazut cresterea pe 100 de ani, pe un mileniu. Sa spuna in anul 3.000 cat o sa fie salariul public in Romania.

Dar pe langa asta exosta toto felul de prime… Am vazut spor de conditii deosebite. Se aloca acolo unde probabil sunt radiatii de la antena, unde sunt microbi, si asa mai departe. Asta se aloca 15% din salariul brut. Dom’ne, m-am intrebat: cum sa acorzi spor de conditii deosebite procent din salariul brut? Si eu care castig 4.000 de lei sunt la fel de expus la radiatii ca si ala care castiga 12.000 de lei. Nevoile mele, sa iau un medicament sunt aceleasi ca si cel care are un venit mai mare.

Sunt o multime de ineptii foarte greu de reparat, sa nu credeti ca este simplu. Am ajuns in situatia in care salariul mediu in mediul public este mai mare decat salariul mediu in mediul privat. Am ajuns in situatia in care in mod neloial guvernul, prin modul in care plateste salariile in sectorul public, a ajuns sa creeze o concurenta mediului privat. Sunt entitati publice, ca traim in Bucuresti, in care platesc se anjagatii cu 30% peste cat isi platesc ale societati din mediul privat si nu fac nimic.

Usor-usor lucrurile astea trebuie schimbate, trebuie sa revenim la normalitate”, a declarat premierul Orban.

Mai mult despre:

Comentarii: