Premierul Orban anunta suplimentarea paturilor in sectiile ATI. Cate noi locuri la ATI vor aparea la Cluj, Timisoara si Bucuresti

news

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, ca numarul de paturi la Terapie Intensiva pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 va creste, mentionand in acest sens spitalele din Cluj, Timisoara si Bucuresti.

„Ce pot sa spun este cu cate paturi intentionam sa crestem: in Cluj cu 17 paturi, in Timisoara cu 10 paturi, chiar se urmareste introducerea unui nou corp de spital din Spitalul municipal. In Bucuresti avem in pregatire Malaxa, cresterea numarului de paturi la ‘Bals’, dotarea cu oxigen a cel putin 30 de paturi din sectia exterioara a Spitalului ‘Victor Babes’ de la Pipera. De asemenea, se lucreaza, in momentul de fata, la introducerea unui spital privat, care poate furniza 30 de paturi de Terapie Intensiva, in dispozitiv, nu dau numele, dar deja discutiile sunt extrem de serioase”, a precizat Ludovic Orban.

El a mai spus ca vor fi grabite investitiile la Spitalul Malaxa pentru asigurarea circuitelor si surselor de oxigen astfel incat si acesta sa intre in dispozitivul de lupta anti-COVID cu paturile necesare.

„Pe fiecare regiune a tarii avem un plan de crestere a capacitatii de tratare”, a adaugat Orban.

Potrivit sefului Guvernului, aceste eforturi se vad, avand in vedere ca in prezent exista peste 1.150 de pacienti tratati in sectiile ATI.

„Practic, facem eforturi permanente, constante si cred ca si aratam pentru ca la ora actuala exista peste 1.150 de pacienti care sunt tratati in sectiile ATI si faptul ca exista paturile disponibile este rezultatul unor eforturi constante pe care le-am facut pentru introducerea mai multor spitale in lupta anti-COVID, pentru crearea unor circuite speciale, a unor sectii si din spitale care nu sunt in dispozitivul anti-COVID”, a mentionat Orban.

Premierul a aratat ca studentii la Medicina din anii terminali vor intra intr-un sistem de voluntariat pentru a sustine activitatea spitalelor.

„In privinta personalului, am adoptat o OUG prin care am simplificat toate procedurile si putem angaja minim 200 de absolventi de Rezidentiat care si-au luat examenul. De asemenea, am utilizat rezidenti din an terminal si vom apela si la rezidenti care sunt in anul 2 si 3 astfel incat sa marim resursa umana care este implicata in sectiile ATI si in celelalte sectii. Adica, pe langa Terapie Intensiva, anestezisti, urgentisti, epidemiologi, infectionisti, rezidenti de medicina interna, specialitatile care ofera practic pregatirea necesara pentru a intra in dispozitivul de lupta anti-COVID. S-a discutat la nivelul rectorilor universitatilor de medicina ca studentii din anii terminali sa intre intr-un sistem de voluntariat pentru a sustine activitatea fie a spitalelor, fie a altor activitati necesara in lupta anti-COVID”, a mai spus Orban.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: