news

Premierul Orban: „Apreciez in mod deosebit rezultatele si abilitatea remarcabila a domnului presedinte, care a reusit un rezultat remarcabil pentru Romania”

Premierul Ludovic Orban a declarat, marti, la inceputul sedintei de Guvern, ca Romania va primi, in urmatorii ani, sume de bani de care nu a beneficiat niciodata, aproape 80 de miliarde de euro.

„Viitorul suna bine pentru Romania si pentru Europa. Dupa zile de negocieri febrile a iesit fumul alb si Consiliul European a luat deciziile mult asteptate de cetatenii tarilor din UE. Multumita eforturilor deosebite duse de domnul presedinte Iohannis, Romania va beneficia in urmatorii ani de sume de care nu a beneficiat niciodata, aproape 80 de miliarde de euro. Odata decizia luata, noi va trebui sa acceleram toate procedurile pentru pregatirea Acordului de parteneriat privitor la bugetul UE 2021-2027”, a afirmat Orban.

„Chiar daca foarte putini se asteptau sa se ajunga la un acord la Consiliul european, datorita multor pozitii divergente, in dimineata asta am inteles, pe la 6 si jumatate dimineata s-a ajuns la acest acord care chiar este istoric si care ne permite sa privim cu incredere spre viitor, o decizie fundamentala, care va pune bazele posibilitatii de a finanta toate proiectele de dezvoltare pe care le-am gandit pentru Romania. Sigur ca trebuie sa fim extrem de implicati in continuare, extrem de atenti in pregatirea programelor, proiectelor, a tuturor documentelor necesare pentru a putea asigura o absorbtie cat mai rapida si mai eficienta. Apreciez in mod deosebit rezultatele si abilitatea remarcabila a domnului presedinte, care a reusit un rezultat remarcabil pentru Romania, pe care l-a anuntat in cursul acestei dimineti”, a mai spus Orban.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, marti, ca Romania va beneficia de aproape 80 de miliarde de euro pentru proiecte europene, indicand constructia de spitale, scoli, modernizarea marilor sisteme publice, precum si reconstructia economica.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Tentativa de lovitura de stat in Congo. Armata: „Actiunea a fost inabusita in fasa”

Armata congoleza afirma ca a "dejucat o lovitura de stat" duminica dimineata devreme si a…

40 de secunde ago

Atac rusesc cu drone asupra Kievului si Odesei. Ucrainenii au lovit Sevastopolul duminica dimineata

Potrivit fortelor aeriene ucrainene, zonele afectate au inclus Kievul, regiunea Vinita din sud-vestul capitalei, regiunea…

2 ore ago

Catalin Drula: „Trebuie sa avem un program national de oprit mafia. In toata tara avem metode mafiote de a lucra”

Presedintele USR Catalin Drula a declarat ca in toata tara "PSD si PNL au cuplat…

25 de minute ago

Cheltuielile militare ajuta la cresterea economica a Rusiei. Crestere de 5,4% in primul trimestru al anului 2024

Economia Rusiei a crescut cu 5,4% in primul trimestru al anului 2024, arata statisticile oficiale…

O oră ago

Primarul Brasovului: „Romania se afla la un moment de rascruce. Nu trebuie sa lasam acest partid comasat sa puna un pumn in gura democratiei din Romania”

Primarul Brasovului Allen Coliban considera ca tara noastra se afla la un moment de rascruce,…

22 de minute ago