Premierul Orban baga BEC-ul in viteza. 130 de delegati in sectiile din Diaspora au chiulit

politica

Procesul electoral din Diaspora decurge in bune conditii, a declarat sambata premierul Ludovic Orban, adaugand ca modificarea legislatiei da acum rezultate, chiar daca mai sunt unele sincope legate de inlocuirea delegatilor in sectiile de votare.

”Procesul decurge in bune conditii. Modificarile la lege dau rezultate. Au aparut mici situatii, mi-a spus domnul ministru, legat de viteza foarte lenta de reactie a Biroului Electoral in cursul zilei de ieri in cazul inlocuirilor de delegati la sectiile de votare, respectiv a suplimentarilor de delegati la sectiile de votare in care, neavand decat doua sedinte Biroul Electoral pentru sectii din strainatate, a aprobat foarte tarziu solicitarile de inlocuire.

Azi au fost in jur de 130 de cereri de inlocuire si cam tot atatea, 113 daca tin bine minte de suplimentare. Astazi sunt o suta de cereri de suplimentare, care speram sa fie aprobate cat mai repede pentru a asigura personalul necesar derularii in bune conditii la nivelul fiecarui birou electoral de sectie de votare”, a declarat Orban.

El a explicat ca sunt luate masurile necesare pentru inlocuirea titularilor care nu s-au prezentat, astfel incat sa fie asigurat personalul necesar in sectii, tinand cont si de faptul ca cei mai multi romani din afara granitei vor veni la urne, cel mai probabil, sambata si duminica.

Orban a mai spus ca si stiuatia operatorilor de tablete este ”relativ buna”.

La randul sau, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a declarat ca problema supleantilor trebuie rezolvata de presedintele sectiei de votare care este in subordinea BEC, nu a MAE, insa ministerul face tot ce tine de el pentru a sprijini logistic procesul.

”Ne bucura faptul ca un numar mare de romani au venit sa voteze, desi ieri a fost o zi de lucru. Am incercat sa rezolvam punctual diversele probleme care ne stau noua in competenta”, a completat Aurescu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: