Premierul Orban dezvaluie o alta escrocherie majora a fostului Guvern PSD: „Imaginati-va!”. Au fost pacaliti chiar primarii PSD

politica

Premierul Ludovic Orban a dezvaluit, in sedinta de guvern de vineri seara, o alta escrocherie pusa la cale de fostul Guvern PSD prin care au fost pacaliti chiar primarii PSD. 

„I-am cerut sefului Cancelariei, Ionel Danca, sa-mi faca o analiza a contractelor semnate de fantomaticul Fond de Dezvoltare si Investitii, care nu are niciun leu real in buget si situatia ne arata clar ca a fost o forma de plata catre primarii PSD pentru campaniile electorale, pentru europarlamentare si prezidentiale. Dintre contractele semnate, peste 80% sunt semnate catre primari PSD, in conditiile in care PSD are ca numar de primari mai putin de 50%.

Au fost alocate in mod arbitrar, subiectiv catre primarii PSD. S-au depus 3.100 de proiecte, cu o valoare totala de 58.5 mld de lei. Ganditi-va ce cheltuiala doreau sa provoace cei din guvernul PSD. Imaginati-va daca nu-i opream ce factura ne-ar fi venit peste un an.

Dintre proiectele depuse s-au propus pentru aprobare 696 in valoare de 10,3 miliarde de lei. (…)  Ei au vrut sa angajeze lucrari de 10.8 miliarde, asta in conditiile in care plafonul de tragere (imprumut de la Trezoreria statului -n.red.) a fost initial de 300 de milioane si a fost redus la 120 de milioane. Ganditi-va ca nici macar nu aveau de unde sa imprumute bani, pur si simplu i-au pacalit pe primarii PSD, si-au batut joc de primarii lor, le-au promis ca le finanteaza contracte iar eu nu aveau capacitatea de tragere…

Din fericire nu s-au semnat decat 239 de contracte in valoare de 6,6 miliarde de lei, iar dintre contractele semnate au fost alocate avansuri doar catre 40 de contracte. Valoarea totala a platilor privind avansuri si deconturi e de 54,8 milioane. Aici va trebui sa facem controale pe toate aceste contracte pe care s-au derulat avansuri, sa vedem daca intr-adevar s-au efectuat lucrari, sa vedem daca nu cum sa gasim o solutie sa recuperam acesti bani. Aceasta fictiune nu poate sa stea la baza unor finantari de investitii serioase”, a declarat premierul.

Mai mult despre:

Comentarii: