Premierul Orban: „Europa este confruntata cu o crestere dramatica, aproape inexplicabila, a numarului de infectari”

politica

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri ca obiectivul Guvernului trebuie sa fie acela de a stavili „cu orice pret” cresterea numarului de cazuri COVID fara sa afecteze activitatea economica, dar in acelasi timp sa implementeze cu fermitate deciziile privind combaterea pandemiei cu noul coronavirus.

„Dupa cum vedeti, Europa este confruntata cu o crestere dramatica a numarului de infectari cu coronavirus. Sigur, situatia comparativa cu cele mai multe tari din Uniunea Europeana ne-ar putea genera, asa, o oarecare stare de satisfactie. Pe de alta parte, va marturisesc ca trebuie sa fim si mai atenti si mai vigilenti in toata actiunea noastra in perioada urmatoare in batalia contra COVID-19.

Este clar ca foarte multe tari se confrunta cu cresteri aproape inexplicabile ale numarului de cazuri si vedem ca multe tari europene iau masuri de restrictie, aproape ca in perioada primului val, care ar putea sa afecteze economia si care pot sa genereze efecte sociale extrem de negative.

Obiectivul nostru trebuie sa fie sa stavilim cu orice pret cresterea numarului de cazuri, evident, pastrand economia intr-o stare de functionare fara sa afectam activitatea economica, fara sa punem in pericol locurile de munca ale cetatenilor romani, dar in acelasi timp sa implementam cu fermitate toate deciziile pe care le-am luat”, a afirmat Ludovic Orban in cadrul sedintei de guvern.

Mai mult despre:

Comentarii: