Premierul Orban le taie PSD-istilor orice speranta. Are solutie chiar si daca vor chiuli masiv din Parlament pentru a bloca anticipatele

politica

Ludovic Orban a anuntat, luni, dupa sedinta conducerii PNL, ca partidul nu este interesat de felul in care vor vota parlamentarii PSD in cadrul audierilor la care sunt supusi in aceste zile ministrii PNL.

Orban a subliniat ca tot ce va intreprinde PNL in perioada urmatoare este de a „permite presedintelui Romaniei dizolvarea Parlamentului si declansarea de alegeri anticipate”.

„PNL urmareste prin anticipate sa dea puterea in mana romanilor. Numai printr-un Parlament votat de romani poate sa existe un Guvern care sa modernizeze Romania. Toate procedurile se vor derula pentru a atinge acest obiectiv – de a fi indeplinite obiectivele astfel incat Presedintele Romaniei sa poate dizolva Parlamentul si sa declanseze procedura pentru anticipate”, a spus Orban.

„Indiferent cum vor vota parlamentarii PSD, pentru mine este important ca ministrii sa prezinte ce au facut, cum au reparat mariile disfucntionalitati din diversele domenii de activitate si sa prezinte solutiile pentru viitor. Nu ne intereseaza votul in comisii pentru ca votul in comisii este viciat de lipsa de reprezentativitate a actualului Parlament fata de optiunile actuale ale cetatenilor care s-au manifestat clar, limpede in cursul anului electoral 2019 (…) Toate discutiile pe care le-am purtat au ca scop sa convingem cat mai multi parlamentari sa vina la sedinta din 24 februarie pentru a avea cvorum”, a mai declarat Orban.

Intrebat ce va face daca nu va fi cvorum, astfel incat sa fie respins Guvernul Orban 2, liderul PNL a raspuns: „Am pregatit o solutie pe care o vom anunta la momentul potrivit”.

Luni, marti si miercuri ministrii propusi pentru a face parte din Guvernul Orban II vor fi audiati in comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului.

Potrivit programului aprobat de Birourile reunite ale Legislativului, luni intra la audieri Florin Citu – ministrul propus al Finantelor (ora 12,00), Costel Alexe – ministrul propus al Mediului (ora 13,00), Nicolae Ciuca – ministrul propus al Apararii Nationale (14,00) si Marcel Vela – ministrul propus al Afacerilor Interne (15,00).

Marti, sunt asteptati in comisiile parlamentare reunite, pentru audieri, Virgil Popescu – ministrul propus al Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri (ora 9,00), Ion Stefan – ministrul propus al Dezvoltarii (10,00), Ionut Stroe – ministrul propus al Tineretului si Sportului (12,00), Catalin Predoiu – ministrul propus al Justitiei (13,00), Monica Anisie – ministrul propus al Educatiei (14,00), Bogdan Aurescu – ministrul propus al Afacerilor Externe (15,00) si Bogdan Gheorghiu – ministrul propus al Culturii (ora 16,00).

In cea de a treia zi de audieri, programate de Parlament, miercuri, in comisiile reunite vor intra: Adrian Oros – ministrul propus al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (ora 9,00), Victor Costache – ministrul propus al Sanatatii (10,00), Marcel Bolos – ministrul propus al Fondurilor Europene (12,00), Violeta Alexandru – ministrul propus al Muncii (13,00) si Lucian Bode – ministrul propus al Transporturilor (ora 15,00).

La sedinta de Guvern din aceasta saptamana, premierul propus Ludovic Orban le-a cerut ministrilor sa fie „la inaltime” la audierile din comisiile de specialitate ale Parlamentului.

„Vreau sa va readuc aminte ca saptamana viitoare, luni, marti si miercuri, sunt programate audierile in comisii. (…) Vreau sa fiti la inaltime, avem trei luni de mandat in care am reparat multe din stricaciunile provocate de guvernarile habarniste si rau intentionate PSD timp de trei ani de zile. Avem cu ce ne prezenta in fata comisiilor, nu trebuie sa va pese de votul efectiv, ca nu ne judeca parlamentarii nascuti din pixul lui Dragnea, pesedisti sau de alte culori. Acolo important e – audierile vor fi publice – sa aratati foarte clar ce ati gasit, ce prostii au facut cei de dinaintea noastra, cum am reparat ce am putut repara si, mai ales, care e viziunea noastra si solutiile pentru rezolvarea fiecarei probleme”, a spus Ludovic Orban.

Mai mult despre: ,

Comentarii: