politica

Premierul Orban, mesaj pentru iresponsabilii Ciolacu, Ponta si Tariceanu. Ce ar insemna respingerea decretului privind starea de urgenta

Prelungirea starii de urgenta este absolut necesara pentru ca Romania este inca in faza raspandirii virusului in comunitate si, potrivit prognozelor, varful epidemiei va fi intre 20 aprilie si 5 mai, ca atare, este necesara mentinerea masurilor care nu au alt scop decat apararea sanatatii cetatenilor, a declarat prim-ministrul Ludovic Orban.

„Suntem inca la faza raspandirii virusului in comunitate, pentru ca desi numarul de imbolnaviri zilnice este in ultima perioada la un nivel care in mod clar arata justetea masurilor pe care le-am luat, exista in continuare riscul de raspandire. Doar prin intermediul mentinerii starii de urgenta putem sa aplicam masurile de reducere a riscului de transmitere a epidemiei, masurile care tin de statul acasa, de restrangerea deplasarilor in afara domiciliului, de asemenea, toate celelalte masuri restrictive care impiedica sa se realizeze, practic, aglomerari in care sa fie crescut riscul de transmitere.

Prelungirea starii de urgenta este absolut necesara si din cauza prognozelor in ceea ce priveste evolutia epidemiei, sigur, ele sunt intre varianta optimista si varianta mai putin optimista, ca varful epidemiei va fi intre 20 aprilie si 5 mai. Ca atare, pana nu s-a ajuns la un varf al epidemiei, la un varf maxim de imbolnaviri, este absolut necesara mentinerea acestor masuri care nu alt scop decat sa apere sanatatea cetatenilor si sa-i fereasca de riscul de a se imbolnavi”, a declarat Ludovic Orban, marti seara, la Realitatea Plus, intrebat de ce este nevoie de prelungirea starii de urgenta cu inca o luna.

Premierul a adaugat ca ii pare rau ca vede „declaratii politice care nu tin cont de realitate”, dar a estimat ca partidele parlamentare opozante guvernarii vor vota Decretul prezidential privind prelungirea starii de urgenta.

„Imi pare rau sa vad ca oameni care pretind ca sunt lideri, ca vor sa formeze opinia publica sunt mai putin maturi decat cetatenii. (…) Sincer, nu cred ca totusi vor vota impotriva decretului, pentru ca si-ar asuma o raspundere uriasa. Nu poti sa ignori toate punctele de vedere exprimate de medicii epidemiologi, de specialisti, de toti cei care au experienta in tratarea unei astfel de situatii. Practic, a nu vota decretul inseamna incetarea imediata a situatiei de urgenta si incetarea imediata a oricarei masuri care a fost adoptata in baza instituirii starii de urgenta. Inseamna ca, practic, nu va mai exista nici limitare, nici a deplasarilor, nu va mai exista nicio restrictie in ceea ce priveste functionarea tuturor categoriilor de activitati economice, culturale, sportive pentru care s-au instituit restrictii, inseamna ca nu mai exista din partea autoritatilor aproape niciun fel de posibilitate de a determina restrangerea raspandirii virusului catre cetateni. Eu nu cred ca cineva isi poate asuma o astfel de raspundere, mai ales in contextul dat”, a spus Orban.

Citeste si: CTP pune punctul pe i: „Mesajul lui Iohannis, corect si binevenit. Ciolacu, Tariceanu si Ponta – iresponsabili”

Tariceanu si Ponta au anuntat ca vor vota impotriva pelungirii starii de urgenta, in timp ce Ciolacu a spus ca se mai gandeste. Votul in Parlament va fi joi.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Si Piedone are o „matusa Tamara”: primarul isi ascunde cele sapte vile de lux din Bragadiru pe numele unei batrane de 87 de ani, cu pensia de 2.000 de lei – VIDEO

O investigatie jurnalistica a scos la iveala o veritabila caracatita imobiliara aflata in spatele actualului…

7 minute ago

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a prezentat primul sau portret oficial de la incoronare

Regele Marii Britanii, Charles al III-lea, a prezentat oficial primul sau portret finalizat de la…

22 de minute ago

Vladimir Putin sustine planul de pace propus de China in Ucraina, afirmand ca Beijingul a inteles ce se afla in spatele crizei

Intr-un interviu publicat miercuri dimineata de presa rusa si citat de Reuters, presedintele rus Vladimir…

37 de minute ago

Majoritatea americanilor cred ca Donald Trump este vinovat in procesul platilor ascunse pentru actrita porno Stormy Daniels si ca trebuie sa mearga la inchisoare

Pentru prima data, un nou sondaj Yahoo News/YouGov arata ca o majoritate a americanilor (52%)…

52 de minute ago

Marcel Ciolacu sfideaza realitatea: „Nu a fost Gabriela Firea implicata in azilele groazei. Imaginile nu erau din Voluntari, ci din alta comuna”

Invitat intr-o emisiune la Digi24, premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre campania electorala din Bucuresti,…

O oră ago

Cel putin 16 persoane decedate in Peru, dupa ce un autobuz s-a prabusit intr-o prapastie din Anzi

Cel putin 16 persoane si-au pierdut viata marti in Peru, cand un autobuz s-a rostogolit…

O oră ago