news

Premierul Orban, prezent la spitalul ridicat de Asociatia „Daruieste Viata”. 250.000 de romani au donat pentru constructia unitatii

Premierul Ludovic Orban a declarat, sambata, ca spera ca, de marti, pacientii bolnavi de COVID-19 sa fie primiti in sectia modulara construita in curtea Spitalului Elias.

„Impreuna cu domnul Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), am luat decizia de a aloca rapid toate echipamentele necesare, din stocul de rezerva, ventilatoare, injectomate, monitoare si toate lucrurile necesare pentru a asigura punerea in functiune cat mai rapid a acestei sectii externe, astfel incat, de saptamana viitoare, noi am discutat cu domnul director Ardelean (Mugur – n.r.), speram ca de marti dimineata sa poata sa primeasca pacienti care necesita tratare la sectia de Terapie Intensiva”, a afirmat seful Executivului, citat de Agerpres.

Premierul a vizitat spitalul modular pentru pacientii cu COVID-19, construit in curtea Spitalului Universitar de Urgenta Elias din Bucuresti, de Asociatia „Daruieste Viata”.

El a multumit celor 250.000 de romani care, alaturi de firme, au donat pentru ridicarea acestui spital modular.

In cursul zilei de sambata, DSU a donat aparatura necesara pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 in aceasta unitate. In ceea ce priveste unitatea modulara de la Elias, premierul a explicat ca aceasta are 38 de paturi: 14 pentru pacienti in stare grava, 14 pentru pacienti in stadii intermediare si 10 pentru pacienti suspecti de COVID-19.

In ceea ce priveste personalul necesar pentru aceasta structura, premierul a spus ca este vorba de „minim patru medici anestezisti si opt asistenti, pe tura”.

Ludovic Orban a subliniat ca activitatea Spitalului Elias nu va fi afectata, iar unitatea modulara va functiona „ca o sectie separata, externa”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Revolta a politistilor, cum sunt amenintati de interlopi din Prahova: „Dai de belea cu mine daca ma mai deranjezi pana la 10 seara” – Video

Imagini revoltatoare ale modului in care doi politisti sunt amenintati de un grup de interlopi…

22 de minute ago

Inteligenta Artificiala, antrenata cu episoade din „Prietenii tai” si „Teoria Big Bang” pentru a invata sa detecteze sarcasmul

Nu conteaza ca poate trece examenul de barou, poate trece testele medicale si poate citi…

5 ore ago

Gigantul Chevron se retrage din Marea Nordului dupa 55 de ani de operatiuni petroliere in zona. Care este cauza

Compania americana Chevron a declarat ca urmeaza sa isi vanda activele de petrol si gaze…

5 ore ago

SUA anunta noi sanctiuni in legatura transferurile de arme dinspre Coreea de Nord spre Rusia

Statele Unite au anuntat joi sanctiuni impotriva a doua persoane si trei companii din Rusia…

5 ore ago

Africa de Sud cere Curtii Internationale de Justitie sa ordone Israelului oprirea ofensivei in Rafah

Africa de Sud a cerut, joi, instantei superioare a ONU sa ordone oprirea ofensivei Israelului…

5 ore ago