Premierul Orban, prima reactie in cazul Ditrau. Cineva si-a bagat coada: „Nu s-a intamplat ceea ce au sperat altii”

politica

Presedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat luni ca in cazul de la Ditrau (Harghita) s-a actionat eficient si ca se urmareste respectarea legii si a drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor in aceasta situatie.

„A existat o actiune. Evident ca nu au existat declaratii politice sforaitoare asa cum au dat altii. In ceea ce ne priveste, am actionat eficient si in cazul respectiv se vede ca pana la urma s-a ajuns la o solutie la care nu este nicidecum aceea la care ar fi sperat altii. (…) O sa urmarim ceea ce este normal sa urmarim, respectarea legii, a drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor, fara in schimb a da o coloratura”, a spus premierul.

Premierul Ludovic Orban a participat la reuniunea Biroului Politic National cu grupurile parlamentare ale PNL.

Inspectoratul de Politie Judetean Harghita a deschis un dosar penal in cazul Ditrau pentru infractiunile de incitare la ura sau discriminare, dupa ce, miercuri, aproximativ 200 de localnici s-au adunat in fata primariei, nemultumiti ca o fabrica de paine din localitate a angajat doi muncitori din Sri Lanka, oamenii sustinand ca le este teama ca la ei in comuna sa nu vina migranti, care sa le „impuna cultura lor” si sa le puna in pericol siguranta.

Sambata, mai multi localnici din Ditrau au acuzat, la o adunare sateasca, faptul ca au muncit in conditii inumane la brutaria din sat, ca lucrau mult mai multe ore decat erau pontati, ca nu erau platiti suficient si ca patronul s-ar fi purtat cu ei foarte urat.

Mai mult despre: ,

Comentarii: