Premierul Rishi Sunak le va promite britanicilor un plan de „securitate financiara”, angajandu-se sa nu mareasca taxele

externe

Rishi Sunak, securitate financiara, taxe, Marea Britanie

Premierul britanic Rishi Sunak urmeaza sa promita marti „securitate financiara” alegatorilor, dezvaluind la sfarsitul diminetii programul Partidului Conservator pentru alegerile legislative din 4 iulie, pas crucial pentru conservatorii aflati in continuare cu mult in urma in sondaje in fata laburistilor.

„Noi, conservatorii, avem un plan pentru a va aduce securitate financiara”, urmeaza sa spuna seful guvernului, potrivit unor fragmente din discursul sau comunicate in prealabil si preluate de BBC.

Liderul conservatorilor, a carui campanie a fost deosebit de dificila in ultimele zile, cu critici pentru plecarea sa grabita de la festivitatile din Franta prilejuite de implinirea a 80 de ani de la debarcarea din Normandia, le va promite celor care lucreaza garantia de „a pastra mai mult din banii pe care ii castiga si de a avea dreptul de a alege cum sa-i cheltuiasca”.

De la inceputul campaniei, conservatorii au promis deja reduceri suplimentare de taxe si au acuzat opozitia laburista condusa de Keir Starmer ca doreste sa creasca povara fiscala asupra gospodariilor.

„Stim ce fac socialistii intotdeauna: sa va ia cat mai mult din banii vostri”, urmeaza sa afirme Rishi Sunak marti.

Saptamana trecuta, el a fost acuzat de minciuni in timpul dezbaterii sale televizate cu Keir Starmer, in timpul careia a folosit cifre contestate pentru a afirma ca laburistii planuiesc sa majoreze taxele.

Cu mai putin de trei saptamani inainte de alegeri, sondajele dau in continuare laburistilor aproximativ 20 de puncte inaintea conservatorilor, in timp ce partidul anti-imigratie Reform UK, condus de Nigel Farage, continua sa avanseze pe locul trei.

Conservatorii, la putere de 14 ani, platesc in special pretul pentru dificultatile de a profita de Brexit, pentru scandalurile din perioada guvernarii lui Boris Johnson sau chiar pentru criza costului vietii care i-a lovit pe britanici de la jumatatea anului 2022.

Intr-un interviu pentru BBC difuzat luni seara, Rishi Sunak a recunoscut printre altele ca este „mai greu” astazi sa devii proprietarul unei locuinte si a promis masuri pentru a remedia acest lucru.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: