„Premierul Romaniei a mintit, nu s-a depus nicio cerere”. Un europarlamentar a verificat la Comisia Europeana ce a spus Dancila

politica

Europarlamentarul Siegfried Muresan afirma ca premierul Dancila a mintit cand a declarat ca este gata dosarul privind modernizarea din fonduri europene a centurii Bucurestiului la nivel de autostrada si ca va fi transmis Comisiei Europene in data de 15 octombrie. 

„Prim-ministrul Romaniei, Viorica Dancila, declara acum doua luni ca dosarul privind modernizarea din fonduri europene a centurii Bucurestiului la nivel de autostrada este deja gata si va fi transmis Comisiei Europene in data de 15 octombrie. Prim-ministrul Dancila a mintit. Comisia Europeana a raspuns la o interpelare scrisa pe care i-am adresat-o in care spune ca nu s-a depus nicio cerere de finantare pana in prezent pentru centura Bucurestiului, proiectul fiind inca in curs de elaborare”, a declarat deputatul european Siegfried Muresan.

„De la depunerea proiectului de metrou 1 Mai – Otopeni din data de 24 decembrie 2017, guvernele PSD-ALDE nu au mai depus niciun proiect major de infrastructura de transport. In momentul de fata, in Romania, fondurile europene sunt absorbite doar de catre primarii si presedintii de consilii judetene. Proiectele importante de infrastructura aflate in responsabilitatea Guvernului se lasa asteptate. Oricat ar fi de buni primarii si presedintii de consilii judetene, nu pot compensa incompetenta guvernului care are obligatia sa construiasca autostrazi, cai ferate de mare viteza si spitale regionale.”, a mai spus eurodeputatul Siegfried Muresan.

Raspunsul Comisiei Europene din 5 decembrie a.c. la interpelarea scrisa a deputatului european Siegfried Muresan:

„Serviciile Comisiei nu au primit inca nicio cerere de finantare pentru un proiect major referitor la centura ocolitoare a municipiului Bucuresti. Ministerul Transporturilor a informat serviciile Comisiei ca CNAIR (Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere) i-a transmis cererea de finantare din Fondul de coeziune. Prin urmare, Comisia intelege ca proiectul este inca in curs de elaborare la nivel national. Ministerul Transporturilor a informat Comisia ca, pana la sfarsitul anului 2018, va fi trimisa Comisiei cererea de finantare pentru proiectul major referitor la centura de sud a municipiului Bucuresti. Dupa ce serviciile Comisiei vor primi cererea de finantare a proiectului, aceasta va fi evaluata, urmand ca o decizie sa fie luata in termen de trei luni de la data depunerii acesteia.

Ministerul Transporturilor a informat serviciile Comisiei ca datele programate pentru inceperea lucrarilor pentru centura ocolitoare a municipiului Bucuresti difera in functie de tronsonul de drum. Potrivit Ministerului Transporturilor, proiectarea si lucrarile privind Autostrada de Centura a Municipiului Bucuresti – sector Sud vor incepe in aprilie 2019, dar lucrarile in anumite sectiuni au inceput deja, de exemplu pe tronsonul dintre A1 si DN7 si pasajul suprateran pe DJ 602 Bucuresti – Domnesti.”

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: