Premierul Slovaciei: „Este imposibil sa putem INTEGRA 50.000 de persoane cu obiceiuri si religie complet diferite”

externe

Uniunea Europeana este pe cale de a comite un ‘suicid ritualic’ cu politica sa in domeniul imigratiei, a estimat marti premierul slovac Robert Fico, care i-a cerut forului comunitar sa stopeze rapid afluxul de migranti catre Europa, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Fico, cunoscut pentru retorica sa impotriva imigrantilor, a adaugat ca UE ar trebui in primul rand sa puna capat fluxului de ‘migranti ilegali’, inainte de a discuta despre viitorul ei.

‘Europa va comite un suicid daca asteapta preconizata instalare a garzilor de frontiera si a garzilor de coasta abia spre finalul lui 2016 sau in 2017’, a spus seful executivului slovac.

El a adaugat ca Slovacia are 300 de politisti pregatiti sa patruleze in orice moment la granitele externe ale spatiului Schengen.

Slovacia, cu o populatie de 5,4 milioane de locuitori, a depus o plangere la Curtea de Justitie a UE (CEJ) contra sistemului de redistribuire a migrantilor intre tarile membre pe baza unui mecanism de cote obligatorii. Acest sistem este ‘un fiasco total’, a apreciat Robert Fico. In baza acestui sistem, Slovacia ar urma sa primeasca 2.300 de persoane.

‘Daca cineva, pe baza unor cote temporare sau permanente, ne forteaza sa primim 50.000 de persoane cu obiceiuri si religie complet diferite de ale noastre — si majoritatea sunt barbati tineri — atunci nu imi pot imagina cum i-am putea noi integra. Este imposibil’, a accentuat prim-ministrul Slovaciei.

O declaratie asemanatoare a facut-o, la inceputul lunii decembrie, ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, care a spus ca Europa este incapabila de a da raspunsurile corecte la provocarile cu care se confrunta intrucat politicile sale sunt unele ‘de suicid ritualic’.

”In prezent, Europa se confrunta cu cinci provocari: instabilitate in est, un nivel fara precedent de instabilitate in vecinatatea sa sudica care a dus la ‘un enorm val de migratie’, amenintarea constanta a terorismului, lipsa de progres in garantarea securitatii energetice si riscurile economice constante”, afirma oficial ungar, conform caruia in ultima perioada Europa si-a pierdut din puterea economica la nivel global.

Peter Szijjarto califica drept ‘stupida’ dezbaterea despre afluxul de migranti si terorism atat timp cat autoritatile europene nu stiu cine sunt migrantii si in ce scopuri intentioneaza sa vina in Europa. ”Nu toti migrantii sunt teroristi, dar valul de migratie a adus pentru organizatiile teroriste oportunitati de a intra in UE. Europa trebuie sa-si poata proteja granitele externe si toate statele membre trebuie sa aiba dreptul de a decide daca vor sa accepte alte comunitati”, mentiona oficialul ungar.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: