Criza IMIGRANTILOR. „Nu accept critici de la statele care au respins aderarea Romaniei la Schenhen”, spune premierul Slovaciei

news

Statele care asigura granitele externe ale spatiului Schengen trebuie sa protejeze frontierele in mod adecvat, a declarat premierul slovac Robert Fico, precizand ca refuza sa accepte critici de la lideri occidentali care au respins aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen.

Premierul slovac a cerut statelor membre ale Uniunii Europene care constituie granitele externe ale spatiului Schengen sa isi faca datoria si sa nu deschida frontierele oricui. El a adaugat ca Guvernul slovac vrea sa contribuie la solutionarea crizei imigrantilor la nivelul UE, relateaza The Slovak Spectator, in editia electronica de marti, citat de ziare.com

„Suntem pregatiti sa cooperam la nivelul politiei in ceea ce priveste protectia spatiului intern Schengen”, a declarat Fico luni, dupa o reuniune extraordinara a Consiliului national de Securitate. „Vrem sa facem presiuni asupra tarilor de la frontierele externe ale Schengen sa-si faca datoria in mod adecvat si sa nu deschida frontierele oricui.

Slovacia nu va ceda si nu va accepta critici din partea unor lideri politici din vestul Europei, carora nu le place abordarea statelor est-europene fata de criza imigrantilor”, a mai spus el.

„Daca nu incepem sa spunem adevarul despre imigratie, nu ne vom misca niciodata din locul acesta”, a declarat Fico, citat de agentia oficiala TASR. El a precizat ca ii este greu sa accepte critici de la tari care nu au fost de acord cu aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen.

Fico a reiterat ca Slovacia respinge introducerea cotelor obligatorii de imigranti pentru statele UE, precizand ca tara sa este pregatita sa-i ajute pe cei ale caror vieti si sanatate sunt in pericol.

„Dar nu vom asista la aceasta nebunie primindu-i cu bratele larg deschise pe toti, indiferent ca imigreaza din motive economice sau nu”, a subliniat premierul slovac. El a apreciat ca imigrantii care au motive economice ar putea reprezenta 95% din solicitantii de azil si ar trebui trimisi inapoi in tarile de origine.

In acelasi timp, Fico a criticat politicile UE privind imigratia, care „incita (crima organizata) sa continue activitatile legate de trafic de persoane”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: