Premierul Tudose confirma. Ce post va primi Sorin Grindeanu dupa ce s-a umilit in fata lui Dragnea

news

Premierul Mihai Tudose a confirmat, joi seara, la Antena 3, ca fostului prim-ministru Sorin Grindeanu i-a fost propus un post de ambasador, spunand ca a vorbit cu acesta „si la nivel personal, si politic, intr-o echipa de partid”, si ca discutiile sunt avansate, iar numirea lui Grindeanu ar fi un „element benefic” pentru tara.

Intrebat daca fostului premier Grindeanu i-a fost propus un post de ambasador, asa cum s-a vehiculat in spatiul public, in ultima perioada, Mihai Tudose a confirmat si a spus ca discutiile cu acesta sunt destul de avansate, asteptand acum sa se intoarca din concediu cu familia.

„Am vorbit si la nivel personal, si politic, si intr-o echipa de partid. (…) Domnul Grindeanu a fost premierul Romaniei timp de sase luni, cu un bagaj acum de informatii si cu experienta”, a afirmat Tudose.

El a mai spus ca discutiile cu fostul prim-ministru vor fi definitivate la inceputul lunii septembrie si ca numirea lui Grindeanu intr-un astfel de post ar fi „un element util pentru tara”.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a negat joi ca i-ar fi propus lui Sorin Grindeanu functia de consul sau ambasador in Chisinau: „Nu am facut asa ceva”.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, intrebat daca si-ar dori ca Sorin Grindeanu sa ramana in PSD, ca fostul premier a facut o „boacana mare, care ne-ar fi putut costa foarte mult politic” si are nevoie de timp pentru a intelege unde a gresit. Dragnea a spus ca a avut o discutie „destul de lamuritoare” cu fostul premier si a infirmat ca i-ar fi propus functia de consul sau ambasador la Chisinau.

”O sa discutam in Comitetul Executiv National, dar nu maine. Sorin a facut o boacana mare care ne-ar fi putut costa foarte mult politic. (…) Voi discuta cu colegii mei. Sorin Grindeanu are neaparat nevoie de o perioada pentru a metaboliza ce s-a intamplat si pentru a intelege unde a gresit. E un tanar ca multi alti tineri in care PSD a investit si cred ca este recuperabil”, a declarat Liviu Dragnea.

Fostul premier Sorin Grindeanu a afirmat, miercuri seara la Antena 3, ca s-a intalnit cu liderul PSD Liviu Dragnea in urma cu cateva zile si au discutat despre „ce s-a intamplat in urma cu cateva luni”, precizand ca nu a fost o discutie tensionata. Grindeanu a infirmat ca i s-ar fi propus functia de consul sau ambasador la Chisinau, asa cum s-a vehiculat in presa.

El a reafirmat ca sustine orice guvern PSD si in continuare se considera membru al partidului de guvernare.

„Eu ma consider in continuare un membru al PSD, urmeaza sa vedem acea decizie a Comisiei de etica. Asta imi doresc sa fac in continuare, sa activez in PSD. Sa vedem ce va decide partidul. (…) Ma simt responsabil in fata oamenilor din Timis (…) si am discutat foarte mult cu ei in aceasta perioada – aici nu e vorba de orgolii personale ale lui Sorin Grindeanu sau ale altcuiva – toata lumea isi doreste sa continue in PSD”, a precizat fostul premier.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: