Premierul Turciei trage ALARMA. Avertisment privind o NOUA lovitura de stat

externe

Turcia ramane in alerta, la o saptamana dupa puciul esuat. Premierul tarii sustine ca inca exista forte care ar putea incerca o a doua lovitura de stat.

„Ar putea fi forte care sa incerce sa profite de situatie si sa organizeze o noua tentativa de lovitura de stat, pentru a provoca teama si panica printre oameni. Pericolul nu a trecut, dar oamenii nu trebuie sa se teama, nu trebuie sa le fie frica, pentru ca ordinea si siguranta cetatenilor au fost restabilite. Viata a revenit la normal, dar trebuie sa nu ne complacem, trebuie sa ramanem viigilenti, pentru ca desi sunt slabe sanse, oameni cu mintile ratacite ar putea incerca sa se razbune. Noi ne-am luat toate precautiile in acest sens”, a declarat Binali Yldirim, premierul Turciei.

 

Declaratiile vin in contextul in care atat presedintele Recep Erdogan, cat si membrii guvernului au dat asigurari ca detin controlul in toata tara. Dupa inabusirea revoltei militare, guvernul turc a arestat sapte mii de militari, intre care aproape o suta de generali. In paralel, mii de judecatori au fost demisi, iar zeci de mii de profesori au fost dati afara pe motiv ca ar fi adeptii clericului Fetullah Gulen, acuzat de Ankara ca este autorul moral al loviturii de stat esuate.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: