externe

Premierul ucrainean Denis Smihal acuza Rusia ca ar fi furat din Ucraina cereale in valoare de aproximativ 1 miliard de dolari

Intr-o declaratie facuta in cadrul celui de-al doilea summit international „Cereale din Ucraina”, care a avut loc la Kiev, premierul ucrainean Denis Smihal a acuzat Rusia ca foloseste foametea ca pe o arma, ca si predecesoarea sa, Uniunea Sovietica, in anii 1930.

„Ocupantii au pregatit mijloacele tehnice pentru a fura si exporta zilnic 12.000 de tone de cereale din teritoriile ocupate. Au reusit doar partial, deoarece rezistenta eroica a ucrainenilor a fortat inamicul sa se retraga.

Cu toate acestea, cantitatea de bunuri furate este impresionanta – este vorba de milioane de tone de cereale in valoare de aproximativ 1 miliard de dolari. Jefuirea Ucrainei de catre Rusia continua si acum”, a declarat Smihal, citat de publicatia Ukrinform.

Potrivit surselor oficiale, anul acesta, recolta preconizata a Ucrainei a fost de 79 de milioane de tone, cu 10% mai mare decat anul trecut.

Reamintim ca premierul ucrainean Denys Shmyhal a declarat anterior ca 25% din recolta de cereale din acest an este suficienta pentru a acoperi nevoile interne ale Ucrainei, in timp ce restul va fi probabil exportat.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Lupta SUA cu avalansa de produse din China. Biden mareste de patru ori taxele pentru masinile electrice din China

Presedintele Joe Biden va dubla, tripla si cvadrupla tarifele vamale pentru unele produse chinezesti in…

O oră ago

Pieleanu loveste cu un nou sondaj: Clotilde Armand pierde alegerile. Firea ar avea mai multe procente decat Nicusor Dan in Sectorul 1

Un sondaj dat publicitatii luni de Avangarde (institut patronat de Marius Pieleanu), realizat printre locuitorii…

3 ore ago

Ciuca il pune la punct pe Ciolacu: „Nu trebuie politizat subiectul cedarii unui sistem Patriot catre Ucraina”

Presedintele PNL, Nicolae Ciuca, a declarat luni, referitor la posibilitatea ca Romania sa cedeze Ucrainei…

O oră ago