Preocupari de europarlamentar PSD. De ce „senioarele isi scot BLANURILE la aer”

politica

Europarlamentarul PSD Minodora Cliveti este foarte preocupata de cum se imbraca femeile in varsta din orasul ei natal si mai ales de ce. Ea a constatat ca la Adjud, judetul Vrancea, „se mai vad inca haine de blana”.

„Pe strazile orasului meu de provincie se mai vad inca haine de blana. Sunt aproape toate imbatranite, inca in buna stare, dar mirosind cu siguranta a naftalina. Sunt purtate intotdeauna de senioare.

Par oarecum nepotrivite, nu doar demodate: moda poate reveni, e ciclica, dar in prezent ecologia ruineaza blanaria.

Ei bine, senioarele isi scot blanurile la aer cand se duc unde se pot duce ele in orasul meu provincial: la piata, in vizita la o prietena, la spital, la nepoti. Nu la promenada, pentru ca nu se mai poarta, nu la opera, pentru ca nu avem, nu la teatru, pentru ca nici teatrul nu mai e ce-a fost odata, nu la baluri ( ei, Doamne..).

Cu toate astea, blanurile sunt purtate. Credeti ca se intampla asta numai de frica moliilor? Acesta e motivul minor. Cel major este ca femeile sunt FEMEI, iar femeia este cocheta. Cochetaria nu accepta ca varsta s-o masoare (ca sa-l parafrazez un pic invers pe Corneille), pe de o parte, dar, pe de alta parte, pentru o femeie, cochetaria este un barometru al starii ei de spirit, un medicament, o forma de autoaparare la atacul implacabil al anilor”, a scris Minodora Cliveti pe blog.

Intr-o postare anterioara, Cliveti era indignata ca revistele pentru femei arata numai „chipuri tinere” cu „siluete perfecte”.

„Unde sunt revistele pentru femeile majoritare, care sunt cele trecute de varsta ‘aceea’, mai plinute sau chiar grase ,mai putin frumoase sau chiar urate sau banale, mai putin elegante sau chiar sleampete?”, se intreba europarlamentarul.

Minodora Cliveti are 60 de ani.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: