Preotii Moscovei ATACA murdar in Moldova, folosind aceeasi tema utilizata de Gabriela Firea impotriva lui Iohannis

politica

Un grup de preoti, in frunte cu episcopul de Balti si Falesti, Marchel, a acuzat-o pe candidata pro-europeana la presedintia Moldovei, Maia Sandu, ca „nu are familie si copii” si ca ar fi „stearpa”. Marchel se subordoneaza Patriarhiei Moscovei.

Preotii au indemnat vineri crestinii din Republica Moldova sa nu fie indiferenti fata de viitor, sa se prezinte la al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale pe 13 noiembrie si sa nu o aleaga pe candida proeuropeana Maia Sandu, spunand ca ea prezinta un „pericol pentru Biserica” si ca ar fi „stearpa”.

Intr-o conferinta de presa, episcopul Marchel, subordonat Patriarhiei Moscovei, a declarat ca Biserica nu se amesteca in politica, nu influenteaza deciziile politice, dar vine sa le explice oamenilor cine poate sa promoveze valorile morale sanatoase si cine le incalca.

Episcopul Marchel a mentionat ca acum alegerea se face intre „un crestin si un necrestin, intre un patriot si un nepatriot”, pentru ca, potrivit lui, in asa fel s-au plasat cei doi candidati, scrie Deschide.md.

Inaltul prelat a insistat ca vrea sa orienteze crestinii, sa le spuna ca nu este un drept moral-crestinesc sa o voteze pe Maia Sandu, care, in calitatea sa de ministru al educatiei, in anul 2013 a introdus in bibliotecile din tara o carte pe care episcopul a numit-o nociva, enciclopedia ‘Viata sexuala’.

„Aceasta carte pacatoasa contine fotografii spurcate”, a afirmat episcopul de Balti si Falesti.

Episcopul a mai acuzat-o pe Maia Sandu ca a interzis rugaciunea la festivitatea de inceput de an scolar. El s-a aratat nedumerit de faptul ca pe fosta ministra a deranjat-o agheasma cu care erau stropiti elevii si profesorii la inceput de an scolar.

Insa episcopul nu s-a limitat doar la aceste acuzatii si a trecut la atac la persoana, spunand despre Maia Sandu ca „nu are familie si copii” si ca ar fi „stearpa”, scrie si Ziarulnational.md.

„Rodul activitatii mele, a dumitale, trebuie sa se soldeze cu un… rezultat. Asa cum nu gasim rodul staruintelor ei, am zis ca e un bob sterp. Lumea zice ca ea nu va inchide biserici, pentru ca ea se duce la biserica. Eu nu am vazut-o”, a mai spus el.

Atacul episcopului moscovit este similar cu cel lansat de PSD impotriva lui Klaus Iohannis in campania prezidentiala din 2014.  Iohanis a fost atacat pe motiv ca nu e roman si ca nu e familist. Purtator de cuvant al PSD la acea vreme, Firea a spus ca „A fi un bun familist inseamna nu doar a fi casatorit, ci si a avea copii… Nu esti un om complet fara sa cresti un copil si consider ca, din greseala, domnul Klaus Iohannis a spus ce gandea atunci cand a afirmat ca, neinvestind in educatia copiilor, a investit in imobiliare. Intr-un fel, pune mai mult pret pe investitia in imobiliare decat in educatia copiilor”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: