Categories: newsrecomandate

Preotul Daniel Macris indeamna la rascoala impotriva statului: „Frati preoti, trageti clopotele a primejdie in fiecare zi”

Preotul Daniel Macris lanseaza un apel adresat tuturor preotilor din Romania in care le solicita sa traga clopotele „a primejdie” pentru ca autotitatile statului nu vor sa permita pelerinajul din Constanta la pestera Sf. Andrei.

„Frati Preoti din toate EPARHIILE va rog in Numele Domnului nostru Iisus Hristos, TRAGETI CLOPOTELE A PRIMEJDIE in fiecare zi!”, a scris preotul pe Facebook, alaturi de solicitarea Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, ca toti preotii din judet sa participe la manifestarea religioasa din data de 30 noiembrie de la Manastirea Pestera Sfantului Apostol Andrei.

Preotul Macris a participat la manifestatiile organizate in Bucuresti de adeptii teoriilor conspiratiei, care se impotrivesc purtarii mastii de protectie si celorlalte masuri de protectie sanitara. In aceasta imagine, Macris se imbratiseaza cu avocata Diana Sosoaca.

Arhiepiscopul Tomisului a trimis o adresa catre toate protoieriile din judetul Constanta in care anunta ca preotii sunt delegati in interes profesional sa oficieze Sfanta Liturghie la Manasitrea Pestera Sfantului Apostol Andrei pe data de 30 noiembrie.

“In contextul pandemiei actuale, precum si al carantinei instituite in judetul Constanta, pentru deplina cinstire a Sfantului Apostol Andrei crestinatorul romanilor, Arhiepiscopia Tomisului a hotarat urmatoarele: in data de 30 noiembrie 2020, toti preotii din Eparhia Tomisului, personal clerical si monahal, sunt delegati in interes profesional sa savarseasca in sobor Sfanta Liturghie la Manastirea Pestera Sfantului Apostol Andrei din localitatea Ion Corvin, judetul Constanta; bisericile parohiale din cuprinsul Arhiepiscopiei Tomisului vor ramane deschise pentru inchinare si rugaciune individuala”, se arata in documentul Arhiepiscopiei Tomisului.

Arhiepiscopia Tomisului a solicitat Tribunalului Constanta sa anuleze hotararea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Constanta prin care sunt interzise pelerinajele religioase pentru alte persoane decat cele care au domiciliul in localitatea unde are loc evenimentul, dar instanta a respins aceasta cerere.

Patriarhia Romana a transmis joi ca este necesar ca autoritatile de stat competente sa permita in mod exceptional credinciosilor din tara sa vina in pelerinaj la pestera Sfantului Apostol Andrei, din comuna constanteana Ion Corvin, cu respectarea distantei fizice, purtarea mastii si dezinfectarea obiectelor atinse. Motivatia este aceea ca localitatea are un numar mic de locuitori, sub 2.000, si ca Statul a recunoscut rolul exceptional avut de Sfantul Apostol Andrei in viata poporului roman.

Politia Judeteana Constanta a anuntat ca politistii vor fi prezenti, in 30 noiembrie, in zona Manastirii Pestera Sfantului Apostol Andrei pentru a urmari daca se respecta prevederile legale, considerand ca nu se va forma o aglomerare mare de persoane deoarece la manifestarea religioasa pot participa doar cei care locuiesc in comuna Ion Corvin.

In fiecare an, in 30 noiembrie, IPS Teodosie oficia Sfanta Liturghie, impreuna cu ierarhi invitati din tara si din strainatate, preoti si diaconi, la Manastirea „Pestera Sfantului Apostol Andrei” din apropierea localitatii Ion Corvin. La manifestarile religioase erau prezente peste 10.000 de persoane.

Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Maia Sandu l-a dat afara pe Pavel Abraham, care isi gasise culcus pe la Chisinau. Pro-rusii il tin insa in brate pe fostul militian vedeta la Antena 3

Presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a dat afara pe Pavel Abraham din comisia formata de…

15 ore ago

„Vom repara legile justitiei”. Stelian Ion, mesaj transant dupa discutia cu vicepresedintele Comisiei Europene, Vera Jourova

Aspecte privind Mecanismul de Cooperare si Verificare si nou infiintatul Mecanism privind Statul de Drept…

14 ore ago

Dementa in Capitala, un sofer a lovit intentionat caruciorul unui bebelus. Nervos ca tatal copilului i-a reprosat ca ocupa trotuarul

Un sofer din Bucuresti a lovit intentionat cu masina caruciorul in care se afla un…

14 ore ago

Macaulay Culkin solicita ca Trump sa fie sters din „Singur acasa 2”. Trump a fost eliminat si de pe retelele de socializare

Actorul Macaulay Culkin, 40 de ani, interpretul rolului Kevin McCallister din "Home Alone 2 -…

14 ore ago

In ce conditii se redeschid scolile: „Daca un copil dintr-o clasa este depistat pozitiv, atunci toti copiii vor fi testati”

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a declarat ca scolile vor fi deschise pe 8 februarie "in…

15 ore ago

Premierul Citu l-a dat afara pe Dimitrescu, complicele lui Dragnea, din functia de consul al Romaniei la Bonn

Premierul Florin Citu l-a demis, vineri, pe Gheorghe Dimitrescu, sub urmarire penala de DNA in…

15 ore ago