Presa din Coreea de Nord este in extaz. Ce a mai facut „supermanul” Kim Jong-un – Galerie FOTO

externe

Kim Jong-Un a urcat pe cel mai inalt munte din tara pentru a-si „hrani mintea” si i-a indemnat pe membrii armatei populare sa ii urmeze exemplul, sustinand ca aceasta experienta este „o pretioasa hrana pentru minte”.

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a urcat pe cel mai inalt munte din tara si i-a indemnat pe membrii armatei populare sa ii urmeze exemplul, sustinand ca aceasta experienta este ‘o pretioasa hrana pentru minte’, scrie AFP, citand relatari aparute duminica in presa locala.”O ascensiune pe Muntele Paektu furnizeaza o pretioasa hrana pentru minte, mai puternica decat o arma nucleara”, a declarat liderul de la Phenian, citat de cotidianul Rodong.

Ziarele au difuzat o fotografie in care Kim Jong-Un apare surazator, la rasaritul soarelui, pe Muntele Paektu, situat in apropierea granitei cu China, considerat sacru de nord-coreeni deoarece bunicul actualului lider, Kim Il-sung, a infiintat acolo o tabara de gherila antijaponeza in perioada in care Peninsula Coreeana s-a aflat sub ocupatie nipona.

Potrivit istoriografiei oficiale a regimului de la Phenian, tatal lui Kim Jong-Un s-ar fi nascut pe acest munte in 1942. Numerosi istorici sunt insa de parere ca Kim Jong-Il, care a murit in decembrie 2011, ar fi vazut lumina zilei in Rusia.

Potrivit agentiei oficiale de presa KCNA, Kim Jong-Un a urcat pe Muntele Paektu sambata dimineata, insotit de sute de piloti de pe avioane de vanatoare si de ofiteri superiori.

kimmountain1 KimMountain2 kimmountain4 kimmountain5 kimmountain6 kimmountain7 kimmountain8 kimmountain9

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: