Presa din Madagascar anunta ca Mazare pleaca la puscarie in Romania. Urmeaza prietenul Dragnea

news

Radu Mazare va fi extradat, anunta L’Express de Madagascar, citand afirmatiile ministrului Justitiei din aceasta tara.

Jean Jaques Randrianasolo a subliniat ca aceasta persoana condamnata va fi deferita justitiei romane, consemneaza publicatia, citata de news.ro. De asemenea, publicatia sustine ca Mazare ar fi cerut azil in Madagascar, iar protectia sa ar tine de competenta Inalctului Comisariat ONU pentru Refugiati.

Surse ONU au declarat pentru L’Express de Madagascar, ca „acest om are dreptul sa astepte raspunsul la solicitarea sa, care va fi examinata de Inalta Curte de Justitie la 21 ianuarie 2020”.

„In acest interval, nu il putem forta sa paraseasca tara in care a cerut azil”, au mai spus aceleasi surse.

Ministrul Justitiei Ana Birchall a anuntat ca dosarul de extradare a lui Radu Mazare a fost predat luni autoritatilor competente din Madagascar.

„Astazi, 13 mai, dosarul de extradare a domnului Radu Stefan Mazare a fost predat autoritatilor competente din Republica Madagascar. La ora 8:00, dosarul a fost predat Ministerului Afacerilor Externe, iar la ora 9:00 a fost predat Ministerului Justitiei din Republica Madagascar. Dosarul cuprinde cererea de extradare, precum si toate documentele transmise de instantele competente din tara noastra, atat in limba romana, cat si traduse autorizat in limba franceza. Astfel, Ministerul Justitiei din Romania si-a indeplinit obligatia legala in conformitate cu atributiile conferite de Legea 302 din 2004 privind cooperarea judiciara internationala in materie penala.

Radu Mazare. condamnat la 9 ani de inchisoare, a fost arestat in 8 mai, pentru sase zile.

Mai mult despre:

Comentarii: