Presa din UK: Vladimir Putin va demisiona in ianuarie 2021. Liderul de la Kremlin ar fi bolnav

externe

Presa britanica anunta ca presedintele rus Vladimir Putin va demisiona in ianuarie 2021, pe fondul suspiciunilor privind diagnosticul sau de Parkinson, dupa aparitia unei filmari care a generat temeri cu privire la starea sa de sanatate.

Vladimir Putin ar urma sa renunte la functia de presedinte al Rusiei in cateva saptamani sau luni deoarece ar suferi de Parkinson, scrie Daily Mirror.

Politicianul si fostul ofiter KGB a fost sfatuit sa demisioneze din functia pe care o detine inca din 2012, de catre iubita lui gimnasta, Alina Kabeva si cele doua fiice ale sale, au declarat surse de la Moscova.

Putin, in varsta de 68 de ani, apare intr-un clip video in care ii tremura picioarele, tinandu-se strans de un scaun. Aceste lucruri au ridicat suspiciuni cu privire la starea sa de sanatate.

In imagini, se pare ca lui Putin ii tremura mana pe stilou si liderul rus ia medicamente pentru durere, au spus analistii pentru The Sun.

Kabeva, in varsta de 37 de ani si fiicele lui Putin, Maria Vorontsova, de 35 de ani si Katerina Tikhonova, de 34 de ani, l-au rugat pe presedinte sa demisioneze, a declarat profesorul Valery Solovei, un cunoscut critic la adresa lui Putin.

„Are o familie, cu mare influenta asupra lui. Vrea sa predea stafeta in ianuarie”, a spus profesorul Solovei, adaugand ca la Kremlin va fi ales un nou presedinte.

Au mai existat si in trecut speculatii privind diagnosticul de Parkinson al lui Putin, miscarea asimetrica a bratului sau fiind descrisa drept „mersul pistolarului”, un semn al bolii respective, potrivit British Medical Journal.

Purtatorul de cuvant al lui Putin, Dmitry Peskov, a declarat ca speculatiile legate de sanatatea presedintelui rus sunt „profund nejustificate”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: