Presa in epoca neagra a PSD. Malin Bot, detalii despre concedierea brutala de la RL: „O decizie care imi distruge practic viata”

news

Jurnalistul Malin Bot, concediat peste noapte de la „Romania libera” pentru ca a participat la proteste, a explicat intr-un text publicat pe blogul sau cum s-a ajuns la aceasta decizie si ce simte in aceste momente.

„Decizia a fost luata direct de la Londra, de patronul Alexander Adamescu, peste capul directorului editorial, fara sa stiu punctual ce motiv anume l-a determinat pe proprietarul ziarului sa ma concedieze.

Decizia a venit fara vreo sanctiune anterioara, fara vreo ancheta interna, fara sa fiu intrebat ce am de spus in apararea mea, fara drept de contestatie, fara vreun mail sau un telefon de la cel care a decis.

Pur si simplu miercuri seara, 22 februarie 2017, dupa 12 ore petrecute in redactie, am aflat ca patronul a decis sa ”zbor” din functia de redactor-sef online si cu totul din echipa.

Pur si simplu nici nu pot sa va spun concret pentru ce fapte anume s-a luat decizia asta, sa discutam daca am gresit eu cu ceva si decizia era justificata sau daca e un abuz.

Pot sa va spun, cu multa deznadejde, ca decizia asta m-a trezit prea brutal dintr-un vis foarte frumos: proiectul unei echipe cu jurnalisti exceptionali, liberi si decisi sa construiasca ceva curat pentru cititori, proiectul unui nou ziar, proiectul unui site nou.

M-a trezit infiorator si din visul frumos al Revolutiei #rezist, in care am vazut un moment decisiv pentru un viitor mai bun al tuturor romanilor onesti din tara noastra. Credeam ca de aici va incepe o schimbare profunda in bine pentru toti si pentru mine si am fost trezit la realitate cu o decizie care imi distruge practic viata”, a scris Malin Bot pe blog.

El este convins ca la baza deciziei de a fi dat afara se afla si interesele PSD.

„(…) Am deranjat atat de mult gasca care graviteaza in jurul vatafului Romaniei, Liviu Dragnea, incat trebuia sa fiu distrus, eliminat, indepartat urgent si brutal.

Fara drept de apel. Fara sansa sa ma apar. Ca in cea mai sinistra dictatura in care vine Volga neagra si te ia de acasa fara sa cunosti destinatia si motivele pentru care ti se intampla asta.

Ca un exemplu pentru alti colegi ziaristi care inca refuza sa priceapa cum ”trebuie” sa se pozitioneze fata de gasca de hoti care detine puterea in Romania”, mai spune jurnalistul.

El a adaugat ca trece prin niste momente cumplite.

„(…) Este cel mai greu moment al carierei mele, pentru ca sunt in fata unui zid, asa cum nu credeam ca voi putea sa ajung vreodata. Asa cum nu ar trebui sa ajunga niciun om care isi face onest meseria, are rezultate si este bun profesionist.

Este atat de aberant sa ajungi dat afara tocmai pentru ca ti-ai facut meseria onest. E ca intr-o dictatura”, a subliniat Malin Bot.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: