analize

Presa europeana ironizeaza AUR. Euractiv: „Extremistii din AUR vor sa lupte la Bruxelles impotriva globalistilor si satanistilor”

Euractiv, o publicatie paneuropeana editata in mai multe limbi, ironizeaza campania extremistilor AUR din Romania pentru alegerile europarlamentare.

Candidatii partidului extremist Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR), care candideaza la alegerile europene si locale din 9 iunie, s-au angajat sa „lupte impotriva globalistilor si satanistilor”, aparand in acelasi timp valorile romanesti precum suveranitatea, familia si biserica, scrie Euractiv.

Lista partidului pentru alegerile europene este condusa de europarlamentarul Cristian Terhes, fost candidat social-democrat in 2019.

George Simion, liderul partidului, a articulat viziunea partidului despre o Europa unita a natiunilor, respingand notiunea de agenda federalista europeana, in timp ce a depus luni lista de candidati si semnaturile la Biroul Electoral Central. El a declarat ca partidul sau a adunat 630.000 de semnaturi – mult peste cele 200.000 necesare pentru a candida.

Terhes a declarat ca romanii au o decizie simpla pe 9 iunie intre „suveranitate sau vasalitate; libertate sau tiranie”.

Prezentarea listei de candidati, care a avut loc la Targoviste, langa mormantul lui Vlad Tepes, a avut loc cu utilizarea imaginii lui Tepes. Simion a revendicat rolul partidului de aparator al civilizatiei crestine europene, facand comparatii intre luptele lui Tepes si misiunea partidului de a combate „globalistii” si „satanistii” de la Bruxelles.

Evenimentul a pus in evidenta diverse teme centrale ale campaniei AUR, inclusiv afirmarea Romaniei ca „brat al crestinatatii”, scepticismul fata de straini si primatul unitatii familiale.

Vorbitorii si-au exprimat sprijinul pentru apararea valorilor si suveranitatii romanesti impotriva amenintarilor din partea fortelor externe.

„Europenii luau lectii de vals in timp ce bunicii mei si bunicii tai arau pamantul”, a spus Simion.

Pentru AUR, actuala Comisie Europeana este ca si Imperiul Otoman, care, timp de multe secole, a controlat provinciile istorice romanesti.

Claudiu Tarziu, un lider important al partidului, care ocupa locul al doilea pe lista partidului pentru UE, s-a pronuntat impotriva Comisiei Europene, unde, in opinia sa, „se clocesc ideologii criminale”.

„Cel putin in ultimii 15 ani, Comisia a aratat un apetit crescand pentru ideologia neomarxista”, a spus Tarziu, adaugand ca Bruxelles-ul interzice traditiile si gandirea libera.

Ulterior, luni, Tarziu s-a aparat de acuzatiile ca ar fi antieuropean.

„Nu suntem impotriva Uniunii Europene, dar ne opunem politicilor antieuropene emise de actuala Comisie Europeana, care pur si simplu torpileaza proiectul european”, a spus el.

„Armata noastra de cruciati va merge la Bruxelles pentru a lupta impotriva celor care cauta sa redefineasca normalitatea, sa submineze sfintenia bisericii si sa pateze mostenirea stramosilor nostri”, a mai spus Mihail Neamtu, al zecelea pe lista de alegeri europene a AUR.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

SUA anunta noi sanctiuni pentru transferurile de arme dintre Coreea de Nord si Rusia

Statele Unite au anuntat joi sanctiuni impotriva a doua persoane si trei companii din Rusia…

4 ore ago

Africa de Sud cere Curtii Internationale de Justitie sa ordone Israelului oprirea ofensivei in Rafah

Africa de Sud a cerut, joi, instantei superioare a ONU sa ordone oprirea ofensivei Israelului…

4 ore ago

SUA dezvaluie o propunere de relaxare a restrictiilor privind marijuana

Departamentul de Justitie al SUA a dezvaluit joi o propunere istorica de a reduce restrictiile…

4 ore ago

Patriarhul Bartolomeu I al Constantinopolului spune ca Papa Francisc va vizita Turcia anul viitor

Papa Francisc planuieste sa viziteze Turcia anul viitor pentru a marca aniversarea Primului Sinod de…

4 ore ago

CTP, enervat dupa ce l-a vazut pe Burduja complimentandu-se cu Piedone: „Vrea sa se dea bine pe langa Voiculescu-Varanu, in nadejdea ca mai pica ceva…”

Cristian Tudor Popescu ii face un portret deloc magulitor lui Sebastian Burduja, candidatul PNL la…

2 ore ago