Presa germana a EXPLODAT: „Este un IAD. Societatea este mai DIVIZATA ca oricand”

externe

Dupa cateva zile de tacere pe tema agresiunilor sexuale comise de imigranti la Koln si in alte doua mari orase, presa germana pur si simplu a explodat. Autoritatile sunt puse la colt pentru ca au o reactie inadecvata, jurnalistii vorbind acum tot mai puternic despre pericolul reprezentat de noul val de imigranti.

Koln marcheaza o cezura. Agresiunile sexuale comise de tineri musulmani impotriva multor femei in noaptea de revelion au efectul unei bombe. Este foarte periculos, avertizeaza jurnalistul Volker Wagener de la Deutsche Welle. Iata mai jos articolul integral:

Beti si la adapostul intunericului, si-au varat mainile sub fuste si in bluze. In mijlocul orasului Koln si in proportie de masa. Cu privire la faptasi nu exista dubii. Erau tineri si aratau ca niste arabi sau nordafricani. Fara indoiala, dezbaterea vizandu-i pe refugiati escaladeaza. Pe retelele de socializare este un iad. Excesele sexiste au fost aduse la cunostinta opiniei publice cu mare intarziere. Si nu de catre politie, ci de catre femeile care au fost victime. Prin plangerile lor ele au facut cunoscute aceste incidente, care pericliteaza masiv pacea sociala.

Cele petrecute in fata Domului din Koln se inscriu in contextul temei refugiatilor, care domina dezbaterea publica. Societatea germana este mai divizata ca oricand din aceasta cauza. Iar originea geografica a faptasilor si modul in care au actionat, in haite, au un efect incendiar asupra societatii iritate.

Asta e tot ce mai lipsea in Germania, dupa istoricul an 2015. Mai bine de 1,1 milioane de refugiati gasesc ca Germania este o tara atat de nemaipomenita, incat au vrut cu tot dinadinsul sa ajunga acolo in rastimp de numai un an. Guvernul federal se chinuie de luni de zile sa restabileasca armonia in sanul societatii. Partizanii societatii deschise trebuie sa se apere de atacurile din tabara xenofobiei latente sau chiar nedisimulate. Dupa incidentele de la Koln este posibil sa nu mai existe deloc simpatie pentru refugiati in randul germanilor. Daca prejudecatile impotriva strainilor sunt confirmate, avertismentele privind primejdia generalizarii nu mai sunt luate in seama. In internet, comentariile impotriva refugiatilor si „azilantilor” au devenit de o violenta extrema. Xenofobia este din nou la moda.

Cine vine de fapt in Germania?

Acest fenomen nu trebuie sa distraga atentia de la faptul ca problema imigrantului infractor nu a fost multa vreme constientizata. In suvoiul de refugiati nu s-au aflat, desigur, numai bravi capi de familie. Faptasii din Koln erau barbati tineri, la fel ca marea masa a refugiatilor. Ei au un alt comportament, ghidat dupa norme masculine de legitimare a violentei valabile in lumea musulmana, si aceasta constituie o mare problema pentru Germania. Acest fenomen impune noi idei si noi actiuni.

Politia este suprasolicitata

Intre acestea trebuie sa se numere si intarirea politiei. Cum este posibil ca multe zeci de femei sa ajunga neajutorate la cheremul raufacatorilor? Un politist cu indelungata experienta a explicat: Nu mai putem, suntem depasiti de situatie, noi nu mai facem decat sa administram delictele. Probabil ca nimeni nu va fi condamnat dupa cele intamplate in noaptea de revelion, estimeaza Sindicatul Politiei. Si asta fiindca nu exista personal suficient pentru o urmarire penala eficienta. Aceasta stare de fapt trebuie schimbata urgent, fiindca nu corespunde noilor realitati sociale din tara.

Expulzarea! De ce nu?

Greu de inteles este si regulamentul de expulzare. Este revoltator ca imigranti care au comis delicte penale, chiar si in mod repetat, nu pot fi expulzati. Oricine se imbata si face scandal in carciuma din colt este pedepsit cu interdictia de a mai patrunde in local. Cine aprinde focuri bengale pe stadion primeste interdictie. Refugiatii si solicitantii de azil nu pot fi expulzati decat daca ucid un om. Dupa incidentele din Koln, tot mai putini germani inteleg aceste reguli.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: