Presa germana. „Eroii de la Bucuresti: Romanii ne arata cum se apara o democratie”

news

Articolul emotionant in presa germana despre protestele de la Bucuresti. Huffington.de scrie ca „romanii ne arata cum se apara o democratie”.

Autorul articolului, intitulat „Eroii de la Bucuresti: Romanii ne arata cum se apara o democratie”, scrie despre stiuatia ingrijoratoare din estul Europei, unde in tari precum Ungaria si Polonia guvernele au reusit sa-si impuna controlul asupra curtilor constitutionale si presei atat de viguros incat sistemul democratic din aceste tari va ajunge un „mort viu”.

El vorbeste apoi despre sutele de mii de oameni din Bucuresti di din alte orase ale Romaniei care au iesit in strada ca sa „lupte pentru viitorul tarii lor”. Jurnalistul spune pe sleau ca ordonanta adoptata de premierul Grindeanu, motivul amplelor proteste ae fi insemnat „legalizarea coruptiei”.

„Trebuie sa stiti doua lucruri. In primul rand, ‘social democratii’ (PSD) provin din falimentul comunismului romanesc.PSD a fost intotdeauna legat de structurile vechi si corupte care au facut ca procesul de democratizare din Europa de Est sa fie foarte dificil.

In al doilea rand, ‘social democratii’ nu sunt un partid de stanga clasic. In PSD s-au strans vechile cadre din Partidul Comunist si tinerii populisti”, se mentioneaza in articol.

Auroul subliniaza ca, desi au avut succes si ordonanta a fost retrasa, protestele continua. „Faptul ca romanii s-au ridicat intotdeauna impotriva leadership-lui este declaratie de iubire la adresa democratiei. In ciuda nevoilor zilnice si a circumstantelor nefavorabile, acesti oameni stiu stiu sa isi apere valorile”.

„Ar trebui sa fiti recunoscatori romanilor pentru faptul ca au iesit in strada pentru a a marca un pas in sprijinul libertatii”, se incheie articolul din Huffington Post.

Foto: Mediafax

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: