Presa internationala comenteaza ACID votul senatorilor in cazul Sova

news

Agentiile de presa internationale informeaza despre modul in care senatorul PSD Dan Sova a fost salvat de parlamentari si mentioneaza ca Romania este „considerata unul dintre cele mai corupte state europene”.

„Parlamentarii romani au dat aviz cererii procurorilor de arestare a unui fost ministru de Finante acuzat de coruptie, dar au blocat arestarea altui fost ministru, atragand noi critici referitoare la seriozitatea angajamentului de a contracara coruptia la nivel inalt”, scrie Reuters.

„Statele Unite, Marea Britanie si Olanda au emis comunicate dupa decizia Parlamentului roman de a nu anula imunitatea fostului ministru al Transporturilor Dan Sova, o decizie care a generat furie si apeluri pe retele de socializare in vederea organizarii de proteste„, continua agentia Reuters, citata de Mediafax.

„Romania este considerata unul dintre cele mai corupte state din Uniunea Europeana, iar sistemul judiciar este supus unei monitorizari speciale (de catre UE); cu toate acestea, procurorii si magistratii romani au fost laudati la Bruxelles”, subliniaza agentia de presa, notand ca, in schimb, Parlamentul Romaniei a dat aviz favorabil arestarii fostului ministru al Finantelor Darius Valcov.

Senatorii au respins, miercuri, solicitarea procurorilor DNA pentru retinerea si arestarea senatorului PSD Dan Sova in dosarul privind contractele incheiate de firma sa de avocatura cu complexurile Turceni si Rovinari. Rezultatul oficial al votului senatorilor in cazul cererii DNA vizandu-l pe Dan Sova a fost de 79 de optiuni „pentru”, 67 „contra”, iar cinci voturi au fost anulate. Ulterior, Dan Sova a anuntat ca a luat decizia de a se autosuspenda „din toate functiile detinute in cadrul PSD” si a sustinut ca votul din Senat ii va permite sa se apere „asa cum se cuvine”, daca dosarul sau va ajunge in instanta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: