Presa internationala deja sfasie Romania. Noul Cod Penal ii permite liderului PSD sa scape de sentinta pentru fraude electorale

news

Agentii de presa internationale si mari publicatii din lume scriu deja despre faotul ca Parlamentul Romaniei a adoptat modificarile la Codul de procedura penala. Influentul site Bloomberg.com mentioneaza ca aceste modificari ii permit liderului partidului de guvernamant, Liviu Dragnea, sa conteste sentinta legata de fraude electorale.

„Unul dintre amendamente ii permite sefului PSD, Liviu Dragnea, sa faca apel la sentinta pentru fraude electorale. Presedintele Klaus Iohannis, care se cearta frecvent cu guvernul, va trebui sa isi dea acordul pentru ca aceste modificari sa aiba efecte”, scrie Bloomberg.

Publicatia reaminteste ca incercarile de anul trecut ale Puterii de a sabota actiunile justitiei intr-una dintre cele mai sarace tari europene au declansat proteste fara precedent de la caderea comunismului.

Proiectul PSD-ALDE-UDMR de modificare a Codului de procedura penala a fost votat, luni seara, de plenul Camerei Deputatilor, in calitate de camera decizionala, dupa mai multe ore de dezbateri. PNL si USR au anuntat ca vor ataca legea la Curtea Constitutionala.

Proiectul a fost adoptat cu 175 de voturi “pentru”, 78 ”impotriva” si o abtinere.

Sedinta de plen s-a desfasurat in absenta lui Liviu Dragnea si a fost condusa de vicepresedintele Camerei Deputatilor Gabriel Vlase, care a fost propus de presedintele Klaus Iohannis la conducerea Serviciului de Informatii Externe.

PNL va contesta la Curtea Constitutionala proiectul de lege privind modificarea Codului de procedura penala, a anuntat liderul deputatilor liberali, Raluca Turcan, la dezbaterile din plenul Camerei.

Ea a spus ca acest proiect este „o cardasie a infractorilor politici” care au scapat de infractiunile de coruptie sau de evaziune fiscala.

„PNL va contesta la CCR aceasta greseala, aceasta eroare pe care dumneavoastra o faceti pentru Romania si pentru romanii pe care ar fi trebuit sa ii reprezentati (…) Pe ultima suta de metri ati introdus o serie de amendamente la propriile articole pe care la Senat le-ati votat intr-o anumita forma. Si ce ne propuneti dumneavoastra astazi aici, pentru ca puteti? Ne propuneti asa – revizuirea hotararilor judecatoresti definitive poate fi ceruta in cazul in care solutionarea cauzei nu este semnata sau redactata de catre judecatorul care a participat la proces. Cu alte cuvinte, daca exista o decizie definitiva si judecatorul a fost promovat sau s-a pensionat, asa cum pe legile Justitiei ati incurajat prin conditii favorabile foarte multi judecatori, se revizuiesc decizii definitive. O fi domnul Dragnea in aceasta situatie? Nu stiu. Raspundeti dumneavoastra”, a afirmat Turcan.

Legea va fi atacata la CCR si de catre USR, a anuntat Dan Barna. „De astazi pedofili, criminali, filmati cu telefonul mobil vor scapa daca nu vor fi alte probe! De astazi Romania este un rai al infractorilor!”, a mentionat Barna.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: