„Presa lacoma”. Ambasadorul SUA ataca publicatiile romanesti care au primit bani de la „comunistii chinezi”: „Publica propaganda pentru entitati corupte”

news

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Adrian Zuckerman, solicita presei din Romania sa refuze campaniile de publicitate lansate de Huawei care sunt menite ”sa induca in eroare poporul roman”. ”Este de neinteles ca un roman poate pleda pentru Huawei sau pentru comunistii chinezi. Este si mai mult de neinteles ca unele publicatii romanesti cedeaza atat de usor puterii atotputernicului RON si publica propaganda pentru aceste entitati corupte si pentru comunisti”, afirma Zuckerman intr-un articol de opinie.

Mai multe publicatii romanesti au gazduit o ampla campanie de promovare a Huawei dupa ce Ministerul Transporturilor a pus in dezbatere publica un proiect de lege care ar bloca Huawei sa participe la licitatia 5G.

Articolul publicat de ambasadorul SUA:

Huawei si Ambasada Chinei continua sa incerce sa induca in eroare poporul roman. Pretinsele clarificari ale pozitiei Huawei distribuite de ambasada, de diversi autori cu trecut controversat si de platforme de dezinformare rusesti sunt in mod evident false si nefolositoare. Comunistii chinezi dispretuiesc libertatea, statul de drept, drepturile omului si adevarul. Huawei si sefii sai comunisti chinezi din Beijing sunt maestri in intimidare, in trafic de influenta si in incercarea de a-i impiedica pe romanii cinstiti sa cunoasca adevarul.

Huawei a fost pus sub acuzare din cauza practicii sale de a folosi frauda si inselaciunea pentru a fura secrete comerciale. Potrivit unui comunicat al Departamentului Justitiei din 13 februarie 2019: Acuzatii includ Huawei si patru filiale oficiale si neoficiale – Huawei Device Co. Ltd. (Huawei Device), Huawei Device USA Inc. (Huawei SUA), Futurewei Technologies Inc. (Futurewei) si Skycom Tech Co. Ltd. (Skycom) – precum si directorul financiar al Huawei, Wanzhou Meng (Meng) …

Dupa cum a fost dezvaluit de ancheta independenta a guvernului si prin examinarea dosarelor instantelor judecatoresti, noile acuzatii in acest caz se refera la presupusele eforturi de zeci de ani ale Huawei si ale mai multor filiale ale sale, atat in ​​SUA, cat si in Republica Populara Chineza, de a-si insusi in mod fraudulos proprietatea intelectuala, inclusiv de la sase companii de tehnologie din SUA, pentru a dezvolta si de a opera afacerea Huawei. Proprietatea intelectuala insusita a inclus informatii comerciale secrete si lucrari protejate prin drepturi de autor, cum ar fi codul sursa al software-ului si manualele de utilizare pentru routerele de internet, tehnologia de transmitere a semnalului si cea de testare a robotilor. Huawei, Huawei SUA si Futurewei au fost de acord sa reinvesteasca veniturile acestei presupuse inselatorii in afacerea mondiala a Huawei, inclusiv in Statele Unite.

Mijloacele si metodele presupusei inselatorii au inclus incheierea de contracte de confidentialitate cu detinatorii de drept ai proprietatii intelectuale si apoi incalcarea termenilor acordurilor prin insusirea frauduloasa a proprietatii intelectuale in folosul comercial propriu al inculpatilor. De asemenea, a inclus recrutarea si coordonarea angajatilor altor companii pentru a-si insusi in mod fraudulos proprietatea intelectuala a fostilor angajatori. A inclus si utilizarea de intermediari, cum ar fi profesorii care lucreaza la institute de cercetare, pentru a obtine tehnica si a o furniza inculpatilor. Ca parte a acestei scheme, Huawei ar fi lansat o strategie instituind un program de bonusuri pentru a recompensa financiar angajatii care au obtinut informatii confidentiale valoroase de la concurenti.

Eforturile Huawei de a fura secrete comerciale si alte tehnologii complexe din SUA au avut succes. Prin metodele de inselaciune descrise mai sus, inculpatii au obtinut proprietate intelectuala care nu este publica, referitoare la codul sursa al software-ului routerului de internet, tehnologia de transmitere a semnalului si robotica. Prin furtul de tehnologie si proprietate intelectuala, Huawei a reusit sa-si reduca drastic costurile de cercetare si dezvoltare si intarzierile asociate, oferind companiei un avantaj competitiv semnificativ si incorect.

Atunci cand s-au confruntat cu dovezi ale infractiunilor, inculpatii ar fi facut in mod repetat declaratii false in fata oficialilor americani, inclusiv a agentilor FBI si a reprezentantilor Comisiei pentru servicii secrete a Camerei Reprezentantilor, in legatura cu eforturile lor de a-si insusi fraudulos secrete comerciale. In mod similar, inculpatii au adoptat un comportament obstructiv pentru a reduce la minimum riscul de aparitie a litigiilor si de anchetare, inclusiv ancheta care a dus la urmarirea penala.

Noul rechizitoriu include, de asemenea, noi acuzatii la adresa Huawei si a filialelor sale, privind implicarea in proiecte de business si tehnologie in tari supuse sanctiunilor SUA, UE sau ONU, cum ar fi Iranul sau Coreea de Nord, ca si eforturile companiei de a ascunde scopul acelei implicari. Activitatile inculpatilor, care au inclus aranjamente pentru expedierea bunurilor si serviciilor Huawei catre utilizatori din tarile sanctionate, erau de obicei desfasurate prin intermediul filialelor locale din acele state. O dovada ca desfasurarea acelor afaceri in zone supuse sanctiunilor reprezenta un subiect sensibil este si faptul ca documente interne, care ar apartine companiei Huawei, se refereau la astfel de destinatii cu nume de cod. De exemplu, codul ”A2” se referea la Iran, iar ”A9” se referea la Coreea de Nord.

Angajatii Huawei, de asemenea, ar fi mintit despre legatura companiei Huawei cu Skycom, sustinand in mod fals ca nu ar fi vorba despre o filiala a Huawei. Compania a mai sustinut ca Huawei avea doar operatiuni limitate in Iran si ca nu ar fi incalcat legislatia SUA sau alte legi ori reglementari referitoare la Iran. In fapt, rechizitoriul arata ca Skycom a fost filiala neoficiala a Huawei care, printre alte servicii, a asistat Guvernul iranian in efectuarea supravegherii interne, inclusiv in timpul demonstratiilor de la Teheran din 2009.

Este de neinteles ca un roman poate pleda pentru Huawei sau pentru comunistii chinezi. Este si mai mult de neinteles ca unele publicatii romanesti cedeaza atat de usor puterii atotputernicului RON si publica propaganda pentru aceste entitati corupte si pentru comunisti. Eram in Bucuresti in decembrie 2019; am stat in fata Ministerului de Interne, am citit numele martirilor care si-au pierdut viata acum 30 de ani in revolutia impotriva comunistilor. Nu vreau copiii romani sa fie nevoiti sa citeasca numele viitorilor patrioti martiri, din cauza banilor primiti de presa lacoma din partea unor actori comunisti chinezi fara scrupule, pentru a le publica propaganda. Comunistii chinezi controleaza mass-media si presa din China si vor sa faca exact acelasi lucru in Romania. Nu-i lasati! Doar spuneti NU!

Partidul Comunist Chinez monitorizeaza vietilor tuturor cetatenilor din China. Comunistii chinezi isi monitorizeaza poporul prin tehnologii diverse, inclusiv internetul, camere de supraveghere plasate prin toata tara, telefoane si alte echipamente. Companii precum Tencent, Dahua Technology, Hikvision, SenseTime, ByteDance, Megvii, Huawei si ZTE au creat produse, hardware si software, pentru a sprijini Guvernul comunist sa implementeze legea securitatii internetului din China. Ca parte a proiectului Skynet, au fost amplasate peste 200 de milioane de camere TV cu circuit inchis in China, doar anul trecut. La finalul acestui an, se preconizeaza ca numarul va depasi 600 de milioane.

Aplicatiile pentru telefonul mobil sunt, de asemenea, folosite in China pentru a permite cetatenilor sa raporteze „comportamentul gresit” al prietenilor si vecinilor lor! Comunistii chinezi o numesc supraveghere sociala. Nu acolo era si Romania acum 30 de ani? Asta doriti din nou? Mari colectari de date si analize, recunoastere faciala si monitorizarea retelelor social media – da, nu este Huawei minunat? Monitorizarea internetului si a social media de catre Guvernul comunist central ar insemna intoarcerea „vremurilor bune” pentru Romania.

Huawei, companiile sale de tip shell, si filialele lor ascunse sunt acum trase la raspundere pentru tiparul lor de criminalitate si spionaj. Ramane intrebarea cu privire la alte companii ale comunistilor chinezi, care se comporta la fel. Angajatii companiei Nuctech din Namibia au fost acuzati de mituirea sectorului public cu zeci de milioane. La inceputul acestui an, Nuctech a mituit ofiteri de politie de rang inalt din Taiwan. Din nou, vorbim de alte achizitii publice si de mai multe valize cu bani ai comunistilor chinezi. Asta se intampla acum si in Romania.

Presedintele Trump, Secretarul Pompeo si poporul american nu sustin opresorii comunisti, armatele lor si statele lor care practica supravegherea. Dictatorii straini, care au lagare de concentrare si companii care fac afaceri cu Iranul si Coreea de Nord, nu vor primi niciun fel de sustinere din partea Statelor Unite si a aliatilor lor. 5G este esential, dar nimic nu merita intelegerea Faustiana. Exista cai alternative sigure si curate pentru 5G, cum sunt Nokia, Ericsson si Samsung.

Tehnologiile avansate 5G in transporturi, aparare, energie, institutii de aplicare a legii si viata obisnuita de zi cu zi, vor aduce lumii noi oportunitati. Putem construi o infrastructura sigura pentru o retea curata 5G astazi, pentru a modela lumea digitala de maine. Insa, Huawei si comunistii chinezi vor sa faca din Romania tara supravegheata care era acum 30 de ani – exact asa cum este China comunista. Transmiteti Beijingului un mesaj – statul supravegheat dupa modelul comunist nu mai exista in Romania. Presedintele Trump si poporul american au avut curajul sa spuna „Nu”. Stiu ca bravul si curajosul popor roman va spune, de asemenea, „Nu”. Poporul roman vrea democratie, viata privata, decenta si stat de drept. Poporul roman vrea sa le obtina in mod CORECT si de aceea Huawei este alegerea GRESITA pentru Romania.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: