Presa PSD-ista a anuntat ca „Germania ocoleste Romania”. Iata care este ADEVARUL despre „izolarea” tarii noastre

politica

Premierul Dacian Ciolos a anuntat ca saptamana viitoare va efectua o vizita cu profil economic in trei landuri germane, precizand ca presedintele Klaus Iohannis va avea o intalnire cu cancelarul german, Angela Merkel, in perioada urmatoare. In urma cu doar cateva zile, publicatii si posturi de televiziune controlate de PSD sustineau ca „Germania ocoleste Romania”.

„Saptamana viitoare voi fi din nou in Germania, de data asta in trei landuri, pentru intalniri cu profil economic. Ma voi intalni cu companii germane care au investit deja in Romania, dar si care urmeaza sa investeasca. In landul Bavaria, in Baden-Wurttemberg si in Nord Westfalia. Deci, relatia noastra cu Germania continua in mod dinamic, nu doar la nivel politic, ci si economic”, a precizat premierul, pentru Radio Romania Actualitati.

Ciolos a adaugat ca in perioada urmatoare presedintele Klaus Iohannis va avea o intalnire cu cancelarul german Angela Merkel, informatia fiind data in contextul in care Romania, alaturi de alte state est-europene, doreste sa reprezinte o parte mai importanta a procesului de pregatire decizionala.

„Asta vrem sa facem acum si cu Polonia si cu alti parteneri, sa pregatim idei, nu doar sa participam la aceste dezbateri, sa pregatim si sa punem pe masa idei, teme de compromis pe principalele subiecte care se discuta cu ocazia negocierilor privind iesirea Marii Britanii din UE. Cu siguranta vor fi puse in discutie si viitorul bugetului european, viitorul principalelor politici comunitare europene si vrem sa venim impreuna cu idei si cu propuneri. Romania va fi si ea parte a acestui proces de consultari, inclusiv cu Germania. Domnul presedinte Iohannis este in contact cu doamna Merkel si vor avea o intalnire in perioada urmatoare. Presedintele Hollande vine in Romania inainte de summit-ul european de la Bratislava. Vom avea din nou o discutie si cu Franta legata de aceste principale puncte de pe agenda. Eu m-am intalnit acum cu doamna prim-ministru al Poloniei. Deci suntem intr-un proces foarte dinamic de consultari”, a aratat el.

Ciolos considera ca, in acest sens, sunt importante, de asemenea, consultarile si discutiile care au loc in Romania pe aceste subiecte, chiar daca e an electoral, „pentru a avea o abordare coerenta la nivel european.”

„Aceasta asa-zisa axa Bucuresti-Varsovia, pe care eu as dori-o dinamizata in anii urmatori, indiferent cine ar fi la guvernare in Polonia sau in Romania, nu este doar o contrapondere la vechea Europa, ci se doreste sa fie o modalitate de a echilibra lucrurile in UE. Vreau sa fiu foarte clar. Nu dorim prin asta sa adancim falia dintre vechea Europa si noua Europa, ci sa gasim modalitati prin care sa discutam si sa fim parte a procesului decizional de la egal la egal: si cei din est, si cei din vest, si cei din sud, si cei din nord, si cei mai vechi, si cei mai noi. Am discutat si cu doamna cancelar Merkel inca din ianuarie, cand am avut acea vizita la Berlin si cand dansa m-a intrebat cum imi explic aceasta atitudine a unor lideri politici din Europa de Est vizavi de anumite teme de discutii decizionale la nivel european. I-am spus ca din punctul meu de vedere si cu experienta pe care o am exista o anumita frustrare in est ca aceste tari nu sunt suficient implicate in mod practic in procesul de pregatire decizionala europeana. Dansa mi-a spus: ‘Nimeni nu va impiedica sa fiti parte activa a acestui proces, dar asta presupune sa fiti si voi mai activi, mai dinamici’ „, a completat seful Guvernului.

Mai multe publicatii si posturi controlate de PSD au sustinut, in urma cu o saptamana, ca Romania este „ocolita” de liderii europeni. Aceste stiri au fost apoi „rostogolite” si de catre fostul premier Victor Ponta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: