Presa rusa: Ce s-ar fi intamplat cu Romania daca Hitler CASTIGA razboiul cu URSS

news

Intr-un amplu comentariu publicat de Russia Today se arata ca daca Hitler ar fi obtinut victoria impotriva Uniunii Sovietice, atunci Europa ar fi fost acoperita de un „giulgiu negru” cu consecinte nefaste. Comentariul face referire si la ce s-ar fi intamplat cu tarile aliate Germaniei, precum Romania, in cazul victoriei lui Hitler.

„Hitler si ceilalti nazisti de top erau convinsi ca Uniunea Sovietica se va prabusi sub greutatea celei mai mari operatiuni militare lansate vreodata: Operatiunea Barbarossa. Germania si fortele Axei au reunit 4 milioane de oameni, 3.600 de tancuri, peste 4.000 de avioane si 46.000 de piese de artilerie au atacat Uniunea Sovietica de-a lungul celor 2.900 de kilometri ai frontului, de la tarile balice in nord pana la Marea Neagra in sud”, incepe articolul din Russia Today, scris de John Wight.

Autorul prezinta pactul Ribentrop-Molotov, care a dus la ocupatia Basarabiei si Bucovinei de Nord de catre trupele sovietice, intr-o perspectiva luminoasa.

„Sovieticii au fost avertizati ca Hitler planuieste o invazie. Fara niciun fel de iluzii privind motivele dictatorului fascist, pactul de neagresiune Molotov-Ribbentrop nu a avut ca scop cimentarea unor relatii prietenesti intre doua puteri rivale, ci a fost o amanare temoporara a viitoarelor ostilitati.

Strategia sovietica ce a determinat semnarea pactului a constat din obtinerea timpului necesar pentru pregatiri in vederea razboiului ce era inevitabil. In momentul invaziei, armamentul sovietic era in mare masura compatibil cu cel al Germaniei, mai ales in ce priveste tancurile si artileria. Ce a lipsit sovieticilor au fost avioanele avansate, sistemele de comunicatii si antrenamentul pilotilor.

Un alt motiv pentru semnarea pactului de neagresiune a fost pentru a preveni izolarea URSS de puterile imperialiste din Vestul Europei. Acestea se comportau moale cu fascismul, insa erau foarte obsedate de comunism, asa cum s-a vazut si din implicarea in raboiul civil din Spania. Vestul se acomodase cu fascismul, dupa cum s-a vazut si din semnarea acordului de la Munchen dintre Germania, Italia, Franta si Marea Britanie (septembrie 1938) prin care se ratifica anexarea de catre Hitler a Regiunii Sudete din Cehoslovacia”, sustine Russia Today.

Publicatia de la Moscova afirma in continuare ca o eventuala victorie a Germaniei asupra URSS ar fi transformat Romania intr-o tara „mai puternica”.

„Daca Hitler izbutea sa cucereasca Uniunea Sovietica, fascismul ar fi coborat ca un giulgiu negru peste intreaga Europa. Marea Britanie ar fi ramas izolata total. Resursele naturale imense are URSS ar fi dat capacitatilor miliare ale Germaniei un impuls masiv. Din punct de vedere strategic Germania s-ar fi putut lega cu Japonia si ar fi ajutat-o cu materiale si cu carburantii de care avea nevoie disperata pentru razboiul din Pacific. Aliatii din Axa, precum Italia, Romania si Ungaria ar fi devenit mult mai puternice, iar atasamentul acestora pentru cauza fascista ar fi crescut semnificativ.

Din acest motiv se poate spune cu adevarat ca, cu tot rolul jucat de aliatii occidentali in razboi, fara uriasele sacrificii facute de poporul din Uniunea Sovietica, fascismul nu ar fi fost infrant in Europa”, concluzioneaza Russia Today.

Astazi, 22 iunie, se implinesc exact 66 de ani de cand fortele Axei, conduse de Germania, au atacat Uniunea Sovietica.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: