Presa rusa: peste 300 de ofiteri rusi de rang inalt au fost eliminati in Ucraina. In plus, au murit peste 500 de militari din unitatile speciale de lupta

externe

Mai mult de 300 de ofiteri rusi au fost ucisi in Ucraina, potrivit datelor publice disponibile analizate de site-ul independent de stiri Mediazona, anunta The Moscow Times, publicatie interzisa in Rusia.

Mediazona a anuntat ca a analizat sute de declaratii oficiale, stiri si postari pe retelele de socializare cu privire la decesele trupelor rusesti de la inceputul invaziei in Ucraina, la 24 februarie.

Au gasit detalii despre 1.744 de soldati rusi ucisi in Ucraina, precum si despre 317 ofiteri. Printre acestia se numara doi generali-maiori si comandantul adjunct al Flotei Marii Negre.

Cifrele depasesc cele mai recente date oficiale ale Rusiei privind numarul de victime, care au fost publicate de Ministerul Apararii la sfarsitul lunii martie. Acestea au confirmat 1.351 de morti si 3.825 de soldati raniti.

Analistii au atribuit numarul relativ mare de militari de rang inalt printre victime atat prezentei lor fizice pe campul de lupta, cat si grijii speciale acordate pentru repatrierea trupurilor lor si pentru a le raporta public decesul.

Rusia a pierdut, de asemenea, cel putin 500 de militari din unitatile sale cele mai pregatite pentru lupta, cum ar fi puscasii marini si fortele speciale, precum si cel putin 20 de piloti, potrivit Mediazona.

Din punct de vedere geografic, republica sudica rusa Daghestan a raportat cele mai multe pierderi, 125 de soldati din regiune fiind ucisi in lupta. In alta parte, republica Buriatia din Siberia a raportat 85 de morti, in timp ce regiunea Volgograd din sudul Rusiei a inregistrat 66 de victime.

Doar doua din cele 85 de regiuni rusesti nu au raportat pierderi.

Mediazona a precizat ca numaratoarea sa nu a luat in considerare pierderile de trupe in randul separatistilor pro-Moscova din estul Ucrainei, care lupta alaturi de trupele rusesti.

Ministrul britanic al Apararii, Ben Wallace, a estimat luni ca 15.000 de soldati rusi au fost ucisi in razboi pana in prezent.

Ucraina, care a declarat ca nu isi va publica propriul bilant militar al mortilor pana la incheierea razboiului, plaseaza pierderile de trupe rusesti la peste 20.000.

Comentarii: