Presa din Vest anunta ce INALTE personalitati din Europa vin la inmormantarea Reginei Ana

news

Regina Sofia a Spaniei, mama Regelui Felipe, va fi ”mai mult ca sigur” prezenta la funeraliile Reginei Ana, potrivit celui mai citit cotidian spaniol, El Mundo, care evoca apropierea dintre cele doua case regale intr-un obituar consacrat Reginei Ana, transmite Digi 24.

Regina Sofia era ”cea mai iubita verisoara a monarhilor romani”, scrie El Mundo.

Tatal Reginei Sofia, regele detronat al Greciei, Paul, era fratele Reginei Elena, mama Regelui Mihai. Nunta in rit ortodox a suveranului roman cu Ana de Bourbon Parma a avut loc in Grecia si a fost gazduita de Casa Regala a Greciei, din care descindea Regina Mama Elena. Pe parcursul exilului, Sofia, devenita regina a Spaniei prin casatoria cu Juan Carlos (la reinstaurarea monarhiei, dupa dictatura franchista), a pastrat relatii foarte apropiate cu familia regala romana.

De asemenea, dupa anii 2000, odata cu permisiunea oficiala a stabilirii Casei Regale in Romania, Sofia a Spaniei a participat la mai multe momente aniversare de la Bucuresti. Intre ele, jubileul de 90 de ani al Regelui Mihai, precum si ceremoniile consacrate nuntii de diamant a monarhilor romani, in 2008.

Intre timp, arhiescopia anunta ca slujba de inmormantare a Reginei Ana, oficiata in rit ortodox in fata noii catedrale de la Curtea de Arges va fi una foarte scurta, deoarece ceremonia principala, in rit catolic, va avea loc anterior la Bucuresti, a declarat marti, pentru Agerpres, consilierul eparhial Caliopie Ichim, responsabil de sectoarele economic-financiar si constructii bisericesti din Arhiepiscopia Argesului si Muscelului.

„Slujba va incepe la ora 15,00 in fata noii catedrale. Va fi o ceremonie foarte scurta, pentru ca tot ceea ce inseamna oficierea celorlalte protocoale se va face la Bucuresti. La noi va fi o slujba foarte scurta, urmata de introducerea sicriului in cripta”, a declarat Caliopie Ichim.

Reprezentantul Arhiepiscopiei Argesului si Muscelului a adaugat ca inmormantarea in noua catedrala se poate desfasura fara probleme, iar toate pregatirile pentru eventualitatea decesului unui membru al Familiei Regale au fost facute din timp.

„Noi suntem gata cu partea noastra de lucrari de mai bine de un an, mai sunt de facut decoratiunile interioare, care sunt treaba Casei Regale. (…) Noi ne-am pregatit pentru un astfel de eveniment, scenariul il avem pregatit de mai bine de jumatate de an, cu blocarea circulatiei, traseul pe care se va merge. Am discutat cu jandarmii, politia, cu primaria. Totul este bine pus la punct”, a precizat Caliopie Ichim.

Regina Ana va fi inmormantata pe 13 august in noua catedrala arhiepiscopala si regala de la Curtea de Arges, a carei constructie a inceput in anul 2009.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: