Presat de maghiarii care sunt rusinati de alianta UDMR cu borfasii PSD, Kelemen Hunor explica de ce este in aceeasi barca cu Dragnea si Tariceanu

politica

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sambata, in cadrul Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU) de la Targu Mures, ca formatiunea pe care o reprezinta este criticata pentru ca a ajuns la o intelegere cu coalitia PSD-ALDE, dar a subliniat ca doar aceste partide au fost dispuse la dialog, spre deosebire de cele din opozitie.

„Am spus ca in Parlament exista o colaborare cu PSD-ALDE fiindca ei au fost dispusi si sunt dispusi la o colaborare si la dialog. Nu ne intelegem in toate proiectele, nici noi nu sustinem toate proiectele lor, nici ei nu sustin toate proiectele noastre, dar exista un dialog si sunt dispusi la a cauta solutii impreuna. Eu as fi vrut sa avem un dialog si cu opozitia, dar in afara de USR, cu care in anumite chestiuni am reusit sa dialogam si vad o deschidere, cu celelalte partide din opozitie nu exista aceasta posibilitate. PNL a devenit un partid ultranationalist, antimaghiar, parca altceva nici nu ii intereseaza, ataca la CCR infiintarea unei scoli, nu este impotriva UDMR, este impotriva comunitatii maghiare, scoala nu este a UDMR. Dar, din acest punct de vedere, este decizia lor. Oricum, abordarile de genul ‘lasa ca trece supararea UDMR’ cred ca fac o greseala si mai mare. PMP – despre Basescu eu nu mai pot sa mai supun nimic”, a afirmat Kelemen Hunor.

El a sustinut ca, daca se doreste ca UDMR sa nu se izoleze in Parlament, trebuie sa colaboreze, fiindca are doar 7% si are nevoie de inca 43% din voturi si pentru proiectele cele mai mici.

„Acestea sunt optiunile, ori cu PSD-ALDE, ori cu nimeni, pentru ca pe cealalta parte nu ai cu cine”, a spus Kelemen Hunor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: