Presedintele american Joe Biden il va primi marti la Casa Alba pe omologul sau ucrainean, Volodimir Zelenski

externe

Joe Biden, confuzie, Volodimir Zelenski, Vladimir Putin

Presedintele american, Joe Biden, l-a invitat pe omologul sau ucrainean, Volodimir Zelenski, sa vina marti la Washington pentru a discuta despre „nevoile urgente ale Ucrainei”, a declarat duminica purtatoarea de cuvant a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, citata de AFP.

„In contextul in care Rusia isi intensifica atacurile cu rachete si drone impotriva Ucrainei, cei doi lideri vor discuta despre nevoile urgente ale Ucrainei si despre importanta vitala a sprijinului continuu al SUA in acest moment critic”, a declarat Karine Jean-Pierre, in timp ce Congresul american blocheaza adoptarea unui nou ajutor pentru Ucraina.

Miercuri, Congresul de la Washington a esuat in adoptarea unui pachet financiar masiv de peste 106 miliarde de dolari cerut cu insistenta de presedintele Joe Biden, continand fonduri pentru Ucraina si Israel.

Opozitia republicana a refuzat sa sustina acest proiect aflat in centrul unor negocieri foarte dure, cerand in schimbul voturilor lor concesii semnificative in privinta politicii migratorii a Statelor Unite.

SUA sunt in prezent tara care ofera cel mai important sprijin militar Kievului. Congresul a aprobat peste 110 miliarde de dolari ajutor pentru Ucraina de la invazia rusa din februarie 2022.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: