externe

Presedintele american Joe Biden comite o noua gafa: „Marele Canion este a noua minune a lumii!” – VIDEO

Cea mai recenta gafa a presedintelui Biden a avut loc marti, cand acesta a afirmat in mod inexact ca Marele Canion este una dintre cele „noua” minuni ale lumii. El a facut aceasta eroare in timpul unui discurs axat pe agenda administratiei sale privind clima si eforturile de conservare tinut la Red Butte Airfield din Arizona, la doar cativa kilometri la sud de Marele Canion.

„Oameni buni, nu este o hiperbola sa sugerez ca nu exista nicio comoara nationala – niciuna care sa fie mai mareata decat Marele Canion. Marele Canion – una dintre cele noua minuni ale Pamantului, minuni ale lumii, la propriu. Ganditi-va la asta. Stiti, este uimitor. Un simbol de durata al Americii pentru intreaga lume”, a spus Biden.

Lista larg acceptata a minunilor lumii de azi include de fapt sapte locatii, iar Marele Canion nu face parte din aceasta lista. Minunile reale incluse sunt Marele Zid Chinezesc, Chichen Itza din Mexic, Petra din Iordania, Machu Picchu din Peru, statuia lui Christ the Redeemer din Brazilia, Colosseum din Italia si Taj Mahal din India.

Cu toate acestea, Marele Canion este inclus pe o lista larg acceptata a celor sapte minuni naturale ale lumii, intocmita de CNN in 1997, care include, de asemenea, aurora boreala, Marea Bariera de Corali, Portul din Rio de Janeiro,  vulcanul Paricutin din Mexic, cascada Victoria de la granita dintre Zimbabwe si Zambia si muntele Everest.

Ulterior, Biden a incercat fara succes sa se corecteze, spunand ca a vrut sa spuna „sapte” si nu „noua”, dar a inclus totusi Marele Canion pe lista celor sapte minuni ale lumii. „Prima data cand am vazut Marele Canion, cu ani in urma, eram un tanar senator. In timp ce stateam acolo si priveam, mi-a venit in minte o fraza – a fost instinctiv. Am spus ca asta trebuie sa fie – aceasta este catedrala lui Dumnezeu. De asta imi amintea. Este pur si simplu atat de magnifica. De fapt – am spus noua. Este una dintre cele sapte minuni ale lumii”, a spus el.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Primar PSD din Gorj, dupa ce a lovit o femeie cu masina si a fugit: „Eu sunt bine”. Primarul este fan al Moscovei

Primarul comunei gorjene Stejari, Robert Paiusi, este cercetat de politisti dupa ce, duminica, a acrosat…

11 minute ago

Elicopterul care il transporta pe presedintele iranian Raisi, in Azerbaidjan, implicat intr-un incident. Acesta ar fi efectuat o aterizare fortata

Elicopterul care il transporta pe presedintele iranian Ebrahim Raisi, in timpul vizitei acestuia in Azerbaidjan…

3 ore ago

Omul de incredere al lui Alexei Navalnii spune ca „nu va renunta niciodata” la lupta impotriva lui Putin

Leonid Volkov, cel care a fost atacat cu brutalitate in luna martie, spune ca impartaseste…

3 ore ago

Israelul a lovit o tabara de refugiati din centrul Fasiei Gaza. Cel putin 31 de morti

Lovituri aeriene israeliene au provocat, duminica dimineata, moartea a cel putin 31 de persoane in…

3 ore ago

Cod galben de ploi si grindina in mai multe zone din tara. Ciclonul care a facut ravagii in vestul Europei ameninta si Romania

Ciclonul care a lovit Europa se apropie de Romania, dar vestea buna este ca acesta…

4 ore ago

Razboi hibrid. Rusia a alimentat tensiunile din Noua Caledonie, Franta si-a trimis acolo trupele de elita – Video

Parisul a trimis unitati de elita in Noua Caledonie pentru a recupera drumul de la…

5 ore ago