Presedintele argentinian Javier Milei, la un pas sa fie lovit in cap de o sticla, chiar in ziua inaugurarii. Agresorul este cercetat de politie – VIDEO

externe

Javier Milei, indemnizatie, episcopi, salarii, Argentina, refuz

Ofiterii de politie din orasul Buenos Aires au identificat si arestat un barbat in varsta de 51 de ani care a incercat sa arunce cu o sticla de sticla in presedintele Javier Milei in timp ce acesta era condus intr-o masina decapotabila in timpul inaugurarii sale de duminica.

Inregistrarile video difuzate de cotidianul Buenos Aires Herald arata ca sticla a trecut la cativa centimetri de capul lui Milei si a lovit in schimb o garda de corp. Atacul a avut loc in timp ce Milei era condus de la Congres la resedinta prezidentiala, Casa Rosada, alaturi de sora sa, care este si secretar general al Presedintiei, Karina Milei.

Potrivit noului ministru al Securitatii, Patricia Bullrich, subcomisarul Guillermo Armentano este bodyguardul care a fost ranit si face parte din detasamentul alocat pazei prezidentiale de catre Politia Federala.

Potrivit unui comunicat de presa al politiei din Buenos Aires, politistii l-au arestat duminica pe Gaston Mercanzini, un barbat pe care oamenii din multime l-au indicat ca fiind atacatorul. Cu toate acestea, el a fost eliberat pentru ca nu avea asupra sa niciun obiect suspect sau ilegal si nu a fost depusa nicio acuzatie impotriva sa. Luni, politia a putut verifica daca Mercanzini era atacatorul datorita inregistrarilor camerelor de supraveghere.

Mercanzini a petrecut patru luni in inchisoare pentru tulburarea linistii publice si distrugeri materiale, la inceputul acestui an. El fusese arestat pe 5 iulie si a fost eliberat in urma cu cateva saptamani, potrivit unui comunicat de presa al politiei orasului Buenos Aires. Cazul este investigat de judecatorul Ariel Lijo. Bullrich a declarat ca a vorbit deja cu Lijo pentru a asigura „o investigare rapida” a problemei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: