Categories: externe

Presedintele Azerbaidjanului si-a facut nevasta prim-vicepresedinte al republicii. Ea are prerogative mai importante decat premierul

Presedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, si-a numit sotia, Mehriban Aliyeva, prim-vicepresedinte al republicii. Anuntul a fost facut de serviciul de presa al sefului statului, scrie Agerpres.

Potrivit Constitutiei azere, prim-vicepresedintele republicii preia atributiile presedintelui in cazul in care acesta nu este in masura sa le exercite.

In septembrie trecut, in Azerbaidjan a avut loc un referendum privind modificarea Constitutiei. Plebiscitul a fost contestat de opozitie si de diferite organizatii pentru apararea drepturilor omului.

Printre modificarile votate figureaza extinderea mandatului presedintelui de la 5 la 7 ani, instituirea functiei de prim-vicepresedinte al republicii si scaderea la 35 de ani a varstei de la care o persoana poate candida la functia de presedinte al tarii.

Functia de prim-vicepresedinte, ale carei prerogative le depasesc pe cele ale premierului, a fost vacanta pana la numirea sotiei lui Aliyev.

Ilham Aliyev (56 de ani), conduce cu o mana de fier Azerbaidjanul de la decesul tatalui sau, Gheidar Aliyev, in 2003. Acesta din urma s-a aflat la putere timp de 10 ani.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Strigator la cer: Eurovision a amendat delegatia ucraineana pentru ca a purtat tricouri prin care solicita eliberarea luptatorilor de la Azovstal luati prizonieri de rusi

Organizatorii concursului Eurovision au amendat delegatia ucraineana pentru ca a purtat tricouri imprimate cu logo-ul…

17 minute ago

O familie unita: un sibian candideaza la Consiliul Local impreuna cu fratele, mama si bunica lui

Ioan Stefan Zara, candidatul la functia de primar al municipiului Sibiu din partea Partidului Ecologist…

46 de minute ago

Si Piedone are o „matusa Tamara”: primarul isi ascunde cele sapte vile de lux din Bragadiru pe numele unei batrane de 87 de ani, cu pensia de 2.000 de lei – VIDEO

O investigatie jurnalistica a scos la iveala o veritabila caracatita imobiliara aflata in spatele actualului…

O oră ago

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a prezentat primul sau portret oficial de la incoronare

Regele Marii Britanii, Charles al III-lea, a prezentat oficial primul sau portret finalizat de la…

2 ore ago

Vladimir Putin sustine planul de pace propus de China in Ucraina, afirmand ca Beijingul a inteles ce se afla in spatele crizei

Intr-un interviu publicat miercuri dimineata de presa rusa si citat de Reuters, presedintele rus Vladimir…

2 ore ago