politica

Presedintele CCIR, fabulos despre „realizarile” PSD-ului: „In Teleorman sunt 35 de angajati la 100 de apti de munca. Ajutoarele sociale pe nemunca trebuie sa dispara”

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) a criticat dur, duminica, in discursul tinut la lansarea programului presedintelui Klaus Iohannis pentru al doilea mandat, deciziile luate in ultimii ani de catre guvernanti in domeniul economic, arand ca daca toti oamenii neangajati ar fi inclusi in statistici, somajul ar fi de 50% si spunand ca „sa maresti salariile nesustenabil, nu-ti trebuie decat, cel mult, patru clase primare”.

Mihai Daraban a criticat faptul ca oamenii de afaceri au aflat, in ultimii ani, de la televizor masurile economice care le afecteaza activitatea.

„Ca sa maresti salariile nesustenabil, nu-ti trebuie decat, cel mult, patru clase primare. Nu putem spune ca am asistat in ultimi ani la un program de guvernare, din moment ce puncte importante ale clasamentelor in care ne arunca Eurostat, ale celebrei lipse de infrastructura, nu au fost luate in considerare”, a afirmat Daraban, citat de news.ro.

Presedintele CCIR sustine ca „am iesit din acest doliu al disparitiei fortei de munca din tara si trebuie sa ne axam foarte mult pe rezervele fortei de munca din tara”, aratand ca, potrivit cifrelor oficiale, furnizate de Eurostat, peste 1,5 milioane de romani din categoria populatiei active nu au muncit niciodata.

„Trebuie sa punem Romania la munca. Ne-a spus Eurostatul acum trei saptamani ca 1,68 de milioane de oameni intre 18 si 60 de ani din Romania nu au muncit niciodata. Mai stim ca sunt 12,6 milioane de oameni apti de munca si privat, cu cei care lucreaza in sistemul bugetar ajung pe undeva la 5,5 milioane. Cred ca am iesit din acest doliu al disparitiei fortei de munca din tara si trebuie sa ne axam foarte mult pe rezervele existente in tara. (…) Daca acesti oameni s-ar regasi oficial ca neangajati probabil am avea un somaj de 50 la suta. (…) Judetul metropola al Romaniei, Teleormanul, stiti sa sunt 35 de angajati la 100 de apti de munca. Este o realitate. Cred ca ajutoarele sociale pe nemunca trebuie sa dispara” a mai spus Mihai Daraban.

Presedintele CCIR mai sustine, in discursul sau, ca „cresterea nesustenabila a salariului bugetar ne-a facut consumatori de Black Friday”.

El spune ca oamenii de afaceri sunt „constienti de fragilitatea capitalului romanesc”.

„Am asistat la foarte multe ocazii cand capitalul romanesc era descalificat din primul paragraf pentru ca erau conditii fie de cifra de afaceri, fie de experienta anterioara, unde nu aveam cum sa ne calificam. (..) Am luat foc la propriu si la figurat in momentul anului 2017, cand am vazut un atac desantat asupra capitalului strain din Romania. Trebuie constientizam, sa fim realisti si sa stim ca acest capital a adus stabilitatea macroeconomica a Romaniei”, mai spune Daraban.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Fostul sef al NATO: „Sistemele din Romania si Polonia ar trebui sa doboare rachetele Rusiei care vizeaza Ucraina”

Tarile NATO ar trebui sa foloseasca sistemele de aparare aeriana cu baze in Europa de…

3 ore ago

Barbatul care a atentat la viata premierului slovac Fico este poet, membru al Uniunii Scriitorilor din Slovacia. El are 71 de ani

Presa slovaca a relatat ca atacatorul care a tras cinci gloante asupra premierului Robert Fico…

6 ore ago

Cea mai bogata femeie din Australia cere Galeriei Nationale sa-i retraga portretul dintr-o expozitie

Miliardara australiana Gina Rinehart a cerut Galeriei Nationale din Australia sa-i elimine portretul dintr-o expozitie…

7 ore ago

Atacul asupra premierului slovac Robert Fico trimite unde de soc in toata Europa. Reactie si din partea SUA

Atacul de miercuri asupra premierului slovac Robert Fico in orasul Handlova, in urma unui eveniment…

7 ore ago

O locomotiva a Grup Feroviar Roman a luat foc la Poarta Alba

O locomotiva a Grup Feroviar Roman a luat foc, miercuri seara, la iesire din Poarta…

7 ore ago