Presedintele CCR detaliaza relatia cu Basescu: „Eu voi ramane oricum BASIST”

politica

Presedintele Curtii Constitutionale (CCR), Augustin Zegrean, spune ca va ramane cu eticheta de basist pentru ca a fost propus judecator la CCR de catre fostul presedinte Traian Basescu, cel care il suna destul de rar, dar care nu ia dat niciodata o sugestie privind o eventuala decizie luata de Curte.

„Foarte rar am vorbit cu el la telfon. Niciodata nu mi-a cerut nicio decizie. Nu mi-a cerut sa dau asa sau sa dau asa. De multe ori ma intreba despre termen. Probabil ca suna si pe altcineva, nu stiu. Nu mi-a dat niciodata nicio sugestie. Cine vrea sa creada crede, cine nu, nu. Lumea oricum e impartita in doua. Eu oricum voi ramane basist, pentru ca am fost numit de Traian Basescu. Eu duc o viata absolut normala, umblu pe strada, merg la cumparturi, n-am militeieni la poarta. O singura data a strigat un tanar de pe partea ceelalata a strazii: Esti mandu de tine? Noi nu suntem!“, a spus Augustin Zegrean, intr-un interviu la Digi 24.

Intrebat daca se fac presiuni la adresa CCR in momentul in care se judeca un dosar, Zegrean a raspuns:„Niciodata n-am primit un telefon in care sa ni se spuna fa asa sau fa asa. Noi judecam legi, nu oameni. Poate ca uneori mi-ar fi placut sa ma sune cineva si sa-mi spuna fa asa, pentru ca am si eu momentele mele de cumpanna“, a mai spus Zegrean.

Augustin Zegrean a ajuns judecator CCR la propunerea fostului presedinte Traian Basescu, urmand ca mandatul sau sa expire peste doua luni.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: