Presedintele Cehiei cere UE sa nu mai primeasca MUSULMANI: „Se va termina ca la Koln”

externe

Presedintele ceh Milos Zeman, cunoscut pentru pozitiile sale anti-imigranti, a declarat ca integrarea musulmanilor in societate in Europa este ‘practic imposibila’, relateaza France Presse, citata de Agerpres.

„Experienta unor tari din Europa Occidentala unde exista ghetouri si sate excluse arata ca integrarea comunitatii musulmane este practic imposibila”, a declarat presedintele Zeman intr-o inregistrare video publicata duminica pe site-ul cotidianului de mare tiraj Blesk.

„Sa-i lasam sa isi traiasca propria cultura in tarile lor si sa nu ii ducem in Europa, altfel se va termina ca la Koln”, a adaugat el, facand referire la violentele impotriva unor femei in noaptea de Anul Nou in acest oras din centrul Germaniei.

„Integrarea este posibila in cazul unor culturi similare, iar similitudinile pot varia”, a adaugat el, subliniind ca unele comunitati ne-musulmane, precum cea ucraineana sau cea vietnameza, s-au putut integra in societatea ceha.

In varsta de 71 de ani, Zeman, presedinte de stanga, primul sef de stat ales prin sufragiu universal in Cehia, si-a exprimat in mai multe randuri opozitia fata de primirea de imigranti in Europa.

Potrivit presedintelui ceh, confreria Fratia Musulmana din Egipt se afla in spatele actualului val de imigranti care folosesc mijloace financiare „venite dintr-un anumit numar de state”, pentru „a prelua progresiv controlul asupra Europei”.

La sfarsitul lunii decembrie, in mesajul sau de Craciun, presedintele ceh a calificat drept ‘invazie organizata’ actualul val migrator, invitandu-i pe tinerii imigranti din Siria si Irak „sa puna mai degraba mana pe arme” pentru a lupta impotriva gruparii jihadiste Statul Islamic (SI).

Conform cifrelor ONU, peste un milion de imigranti au ajuns in Europa in 2015, fugind de conflicte armate din Afganistan, Irak si Siria.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: