Presedintele Cehiei, despre migranti: „Corectitudinea politica este sinonima cu MINCIUNA”

externe

Presedintele ceh Milos Zeman, cunoscut pentru declaratiile sale anti-migranti, a estimat vineri ca singura solutie la aceasta criza, in conditiile „esecului complet” al Uniunii Europene, este deportarea migrantilor economici si a suspectilor de legaturi cu terorismul, relateaza AFP, citata de Agerpres.

„Uniunea Europeana a esuat total in rezolvarea crizei migratorii”, a declarat Zeman, cu prilejul unei adunari social-democrate desfasurate in capitala slovaca Bratislava.

In viziunea sa, „singura solutie” la aceasta criza este „deportarea migrantilor economici si a celor care propovaduiesc violenta religioasa, ura religioasa, pe scurt a celor care alimenteaza terorismul”.

Cehia va primi toti migrantii doritori sa se integreze, a continuat presedintele Zeman, estimand insa ca „migrantii musulmani sunt imposibil de integrat si de asimilat in cultura europeana”.

„Corectitudinea politica este sinonima cu minciuna”, a adaugat seful statului ceh in interventia sa.

Liderul ceh de stanga nu se afla la prima sa declaratie impotriva afluxului de migranti si refugiati in Europa, anul trecut participand chiar la o adunare organizata de miscarea xenofoba „Blocul contra islamului”.

Tot in 2015, Milos Zeman a descris valul de migranti drept o „invazie organizata” si a apreciat ca tinerii irakieni si sirieni ar trebui sa lupte in tarile lor impotriva Statului Islamic, in loc de a fugi in strainatate.

In Cehia, tara cu 10,5 milioane de locuitori, sondajele arata ca majoritatea populatiei este de parere ca nu ar trebui acceptati migranti veniti din zone de conflict.

In ceea ce-i priveste pe acestia, putini sunt cei care doresc sa ramana pe teritoriul Cehiei. Pentru marea lor majoritate, Cehia este doar o tara de tranzit spre Germania sau alte state nordice bogate.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: