Presedintele Cehiei vrea REFERENDUM privind primirea refugiatilor: „Au mii de euro si dolari in buzunare, se folosesc de copii”

externe

Presedintele ceh Milos Zeman a acuzat duminica „imigranti economici” de faptul ca folosesc copii pe post de „scuturi umane”, in incercarea lor de ajunge in UE, in contextul in care Europa se confrunta cu cea mai mare criza a migratiei de la al Doilea Razboi Mondial incoace, relateaza AFP online.

Zeman a declarat pentru tabloidul Blesk ca „imigrantii economici” isi exploateaza in mod cinic copiii pentru a ajunge in UE. Copiii „servesc pe post de scuturi umane pentru tipi cu iPhone si iPad, cu mii de euro si de dolari in buzunar, pentru a justifica valul de migranti”, a declarat Milos Zeman intr-un interviu video pentru site-ul tabloidului Blesk.

„Cei care se ascund in spatele copiilor nu merita, dupa mine, nicio compasiune”, a adaugat presedintele. „Aduc copiii aici in barci de cauciuc, stiind ca s-ar putea ineca”, a spus Zeman, care din 2013 este primul presedinte ceh ales in mod direct.

El s-a declarat de acord cu ideea fostul presedinte, Vaclav Klaus, de a se organiza un referendum privind acceptarea cotelor de refugiati, scrie blisty.cz.

El a facut aceste declaratii dupa alte atacuri la adresa migrantilor, carora le-a transmis ca „nimeni nu v-a invitat aici”.

Zeman a mai declarat, recent, ca migrantii ar respecta „sharia (legea islamica) in loc de legea ceha” si ca „femeile necredincioase vor fi lapidate, iar hotilor li se va taia mana”.

Inaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului, printul Zeid Ra’ad Al Hussein, l-a etichetat pe presedintele ceh drept „islamofob”.

Hussein a criticat totodata Cehia, o tara membra UE si NATO, din cauza conditiilor din centrele in care-i inchide pe refugiati, inclusiv copii, pe care-i aresteaza in timp ce incearca sa ajunga in Europa Occidentala.

Zeman l-a invitat duminica pe Hussein sa vina in vizita in Cehia, pentru a inspecta conditiile din tabere.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: