Presedintele Cehiei vrea sa tina granitele inchise timp de un an. Guvernul ar putea permite insa calatorii in cateva tari

externe

Presedintele Cehiei, Milos Zeman, a declarat ca granita tarii ar trebui sa ramana inchisa pentru un an pentru a preveni un val al cazurilor de coronavirus. Declaratia liderului a fost facut in contextul in care Cehia a inceput luni prima etapa a relaxarii carantinei impusa in lupta impotriva pandemiei de coronavirus.

Pietele fermierilor, reprezentantele auto si unele mici afaceri se pot redeschide pentru prima data de pe 12 martie, anunta BBC.

Zeman a declarat pentru un post de radio ca granitele ar trebui sa ramana inchise pentru un an, iar oamenii ar trebui sa ”savureze frumusetea Cehiei rurale”.

Ministrul Sanatatii, Adam Vojtech, a spus recent ca calatoriile fara restrictii in strainatate nu pot fi asteptate vara aceasta, iar cehii ar putea sa mearga in cateva tari selectate, unde pandemia nu s-a extins foarte mult, Croatia si Slovacia.

Guvernul va discuta relaxarea restrictiilor de calatorie luni. Ministrul de Externe, Tomas Petricek, a spus ca granitele ar trebui sa se deschida la inceput pentru afaceri si scopuri antreprenoriale, in timp ce cetatenii de rand sa poata vizita tarile vecine la mijlocul lui mai, in functie de situatia epidemiologica.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: