Presedintele chinez va sustine un „discurs de pace” la implinirea unui an de la inceputul razboiului in Ucraina

externe

Presedintele chinez Xi Jinping va sustine un „discurs pentru pace” la implinirea unui an de la inceputul campaniei militare ruse impotriva Ucrainei, a declarat vineri ministrul de externe italian Antonio Tajani, dupa o intalnire avuta la Roma cu seful diplomatiei chineze Wang Yi, transmite agentia EFE, citata de Agerpres.

Wang Yi conduce Oficiul Comisiei pentru Afaceri Externe al Partidului Comunist Chinez si efectueaza in prezent un turneu in Europa, urmand sa participe si la Conferinta de Securitate de la Munchen, unde ar putea avea o intalnire cu secretarul american de stat Antony Blinken.

Seful diplomatiei chineze i-a spus ministrului italian, potrivit acestuia din urma, ca „China doreste pace” si presedintele chinez va sustine un „discurs de pace” la implinirea unui an de la inceputul razboiului in Ucraina, pe 24 februarie.

In discutia avuta cu responsabilul chinez, Antonio Tajani i-a cerut acestuia ca Beijingul sa exercite presiuni asupra Moscovei si sa-si foloseasca „marea influenta” pe langa aceasta pentru a o convinge sa se aseze la masa negocierilor cu Ucraina, potrivit postului de radio RAI.

Dar presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a reafirmat intr-un interviu acordat postului BBC ca nu va negocia cu presedintele rus Vladimir Putin. Un consilier al lui Zelenski a repetat, la randul sau, ca pentru ca Ucraina sa accepte negocieri de pace cu Rusia aceasta din urma trebuie mai intai sa-si retraga trupele de pe teritoriul ucrainean.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: