Presedintele CJ Iasi, Cristian Adomnitei, luat pe sus din trafic si dus la DNA. A fost RETINUT

news

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, a fost luat chiar din trafic pentru a fi dus la Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Iasi, pentru a fi audiat.

UPDATE  Cristian Adomnitei a fost retinut joi de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

In 15 aprilie, procurorii au efectuat perchezitii in 21 de locatii situate in municipiul Iasi, cele mai multe fiind la CJ Iasi, intr-un dosar ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni asimilate celor de coruptie si a unor infractiuni de fals, comise in perioada 2013-2015.

Sursa judiciare au declarat atunci ca faptele au legatura cu contracte de achizitii publice si ca presedintele CJ Iasi, Cristian Adomnitei, sau vicepresedintele institutiei Alin Aivanoaiei ar putea fi implicati in dosar.

Potrivit surselor de la acea data, ar putea fi implicati si fostul vicepresedinte Victor Chirila si directorul executiv al Directiei Proiecte si Dezvoltare Durabila, Cristina Teodora Jinga. Faptele ar avea legatura cu acordarea unui contract prin procedura ‘cerere de oferta’ adjudecat de SC Laser Co SRL Iasi si semnat in 27 septembrie 2013, in valoare de 340.000 lei, si care presupunea 16 repere. Obiectul contractului erau servicii de promovare a judetului Iasi.

Sursele au precizat ca durata maxima de executie era de 3 luni de la data semnarii, in caz de executare cu intarziere prestatorul putand fi obligat la plata de penalitati de 0,1% pe fiecare zi de intarziere din contravaloarea serviciilor ramase de executat.

Aceleasi surse au sustinut ca suma ar fi fost achitata firmei iar procesul-verbal de receptie consemneaza ca este totul in regula calitativ si cantitativ, desi in cele trei luni au fost predate doar 11 dintre cele 16 repere de promovare.

Sursele au subliniat ca auditul intern al institutiei a sesizat neregulile, subordonatii aducandu-i la cunostinta sefului CJ Iasi, Cristian Adomnitei, dar acesta ar fi fost nemultumit de constatari si ar fi amenintat ca va lua masuri drastice daca ceea ce a constatat auditul ajunge la cunostinta publicului si in presa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: